Barış arttıkça YPG sivilleri hedef alıyor

Barış arttıkça YPG sivilleri hedef alıyor
09:00 - Temmuz 21 2020 Salı

Irak’ın kuzeyinde büyük bir darbe alan ve büyük ölçüde Suriye’nin kuzeyinden temizlenen bir terör örgütü olan PKK / YPG, Suriye’deki terörizmin ortadan kaldırılmasıyla barış ve güvenliğin sağlandığı alanları hedefliyor. Bölgedeki istikrar ortamını bozmaya çalışan PKK / YPG, terör örgütü DEAŞ’a benzer bir yöntemle araba bomba saldırıları düzenleyerek masum sivilleri öldürüyor. Fırat kalkanı, zeytin dalı tarafından kurulan Türkiye’nin barış ve güvenliği, Barış Bölgesi Baharı’nda son yıllarda birçok araba bombası saldırısı düzenledi.

KAMU GÖÇLEMESİNİN AMACI

Azez, el-Bab, Resülayn, Tel Abyad ve Afrin’in son ayında terör örgütü tarafından düzenlenen bomba saldırılarında çocukları da dahil olmak üzere 20 kişi hayatını kaybetti. 151 sivil yaralandı. Bölgesel barış ve güvenlik anlamına gelen PKK / ypg’n bu tür saldırılarla, Türkiye’nin güvenlik ve istikrar ortamından korktuğu bölge tarafından kurulan ve panik yaratarak bölge halkının göçünü zorlamaya çalışarak, bu nedenle Türkiye’de zor durum.

BARIŞ PINARI BÖLGESİNDE DÖRT KAN SALDIRISI

PKK / YPG terör örgütü, Tel Abyad ve Rasulaln’de geçen ay dört defa kanlı eylemler gerçekleştirdi. Rasulayn’daki pazar yerine sekiz sivil bomba ile yaralandı. Bu saldırıdan sonra ilçede bomba yüklü bir araçla saldırı gerçekleştirildi ve üç sivil öldü ve 10 sivil yaralandı. PKK / YPG’nin Suriyeli masum sivillere saldırmaya devam ettiği şehirdeki bir başka saldırı, Ras Halaf’a bağlı Tel Halaf’ta bir iş yerinde gerçekleştirildi. Bomba saldırısında beş kişi ölürken yaralanan 12 sivil tedavi altına alındı. Barış Baharı bölgesinde Tel Abyad’da kanlı eylemlerde bulunan PKK / YPG, bu ay kent için bomba yüklü bir araçla terörist bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda üçü çocuk altı sivil öldü ve 15 sivil yaralandı.

FIRAT KALKAN ALANI HEDEFTE

Fırat Kalkanı Harekâtı ile 2016 yılında terörizmin ortadan kalktığı ve hayatın normal hale geldiği Azez ve El-Bab da PKK / YPG’nin hedefi. Kilis’in karşısındaki Azez ilçesinde, önceki gün bomba yüklü bir araçla yapılan terör saldırısında 85 kişi yaralanırken, beş kişi öldü. Ticari bir araca PKK / YPG unsurları tarafından yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu dört sivil yaralandı.

AFRİN’DE KAN SALDIRISI

Zeytin Dalı Operasyonu’ndan sonra, terörizmi ortadan kaldırdıktan ve barış ve güvenlik sağladıktan sonra Afrin, terör örgütü PKK / YPG’nin kanlı saldırılarının da hedefidir. SMO aracına bir gün önce bomba patlatıldı ve saldırıda çocuklar ve kadınlar da dahil 13 kişi yaralandı. Bu ay Afrin’de PKK / YPG tarafından dört saldırı daha gerçekleştirildi. Bomba ve motosikletlere yapılan bombalarla yapılan saldırılarda; bir yerel polis, beş kişi öldü, 11 yaralı sivil tedavi edildi.

GÜVENLİ BÖLGELERE DÖNÜŞ

Suriyeliler Türkiye’nin farklı şehirlerinde hayatlarını sürdürüyor, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü ülkelerine dönmek için Sınır Kapısı’na gelmeye devam ediyor. Buradaki resmi operasyonlardan sonra, Suriyeli aileler İdlib ve kırsal alanlarının güvenli bölgelerine ve Zeytin Dalı Operasyonu içinde terörizmden kurtulmuş Afrin ve çevresindeki köylere taşındı. Son iki haftada 599 Suriyeli Cilvegözü Sınır Kapısı ile İdlib ve Afrin güvenli bölgelerine geri döndü.

Türkiye Gazetesi

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi