Ruhsatsız evlerin yıkılmasına barikatlı engelleme

Ruhsatsız evlerin yıkılmasına barikatlı engelleme
15:12 - Eylül 5 2020 Cumartesi

Sivas’ta ruhsat almadan bina diken iki kişi binalarını yıkmaya gelen ekiplerin kullanacağı yola barikat kurarak yıkımı engellemeye çalıştı.

Genellikle Karadeniz Bölgesi’nde karşılaşılan yol kapatma eylemine bugün merkeze bağlı Esenyurt mahallesi Çayır Sokak’ta gerçekleşti. Burada bir arazi alan ve Sivas Belediyesi’nden ruhsat almadan arazi üzerine ev diken iki arkadaş, binanın tamamlanmasının ardından da ruhsatı alamadı ve belediye ekipleri yıkım için harekete geçti. Yıkımla ilgili karar iki arkadaşa bildirildikten sonra mahkeme sürecini başlatan Rüstem Coşkun ve Sinan Aydın mahkemeden de bekledikleri sonucu alamadı.

İş makineleri tarafından yıkıma gelirken kullanılacak yola bir barikat kuran ve “Bu alan tapulu özel mülktür, GİRİLMEZ” şeklinde yazı asan iki arkadaş, ekiplerin geçmesine müsaade etmedi. Polisin bölgeye gelmesiyle birlikte binadaki eşyalar dışarı çıkartıldı ve yıkımın Pazartesi günü yapılacağı açıklandı. Binayı yapan arkadaşlar ruhsat alamadıkları için yolu kapattıklarını söyledi ve bugüne kadar iyi niyet dolayısıyla kendi arazilerinin yol olarak kullanımına ses çıkartmadıklarını söyledi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi