‘Bana bir şey olmayacak’ dedi, günlerce corona virüsü kabusu yaşadı

‘Bana bir şey olmayacak’ dedi, günlerce corona virüsü kabusu yaşadı
15:00 - Eylül 15 2020 Salı

Ağustos ayında Siverek’te corona virüsüne yakalandığını öğrenen 28 yaşındaki Abdullah Serçek, 22 günlük tedavinin ardından sağlığına kavuştu. Serçek, kendisiyle pozitif çıkan amcasını 3 gün içinde kaybetti. Amcasının ölümünden sonra kabus gibi günler yaşayan Serçek, toplam 22 gün süren örnek süreci anlattı.

Korona virüsünün hiçbir hastalığa benzemediğini belirten Abdullah Serçek, “Bu hastalık öyle bir şey ki insanlara sevdiklerinin bile yanlarında olmadığını gösteriyor.” Dedi. Abdullah Serçek, hastalıktan önce kurallara uymadığını ve “Bana bir şey olmayacak” mantığıyla hareket ettiğini hatırlatarak, “Bu salgın başladığında diğerleri gibi ‘bana bir şey olmayacak’ dedim. ama virüsü kaptıktan sonra çok zor süreçler yaşadım.Size faydalı olmadığını gördüm.Gece yarısına kadar yalnızdım, uzun süre nefes alamadığımda intiharı bile düşündüm. çok çaresiz bir durum, yakalanmadan önce uyarı yapmadan normal hayatıma devam ettim, corona virüsü düşmanıma bile bulaştıktan sonra hayatım alt üst oldu. dedi.

“Hastalığın pençelerinde nefesin uyumunu anladım”

Abdullah Serçek, “Corona virüsten gençler etkilenmez, bana bir şey olmayacak” diyenleri de uyardı. Bu hastalığın pençesinde nefes almanın değerini anladığını vurgulayan Serçek, “Ben de gençtim, corona yakalandığında dünyam değişti. Kanmayın, inanmayın” Koronadan gençler etkilenmez. virüs, bana hiçbir şey olmayacak “. Kendinizi, sevdiklerinizi ve sizi sevenleri üzmeyin. Sağlık profesyonellerini zor durumda bırakmayın. Bana bu dünyadaki en güzel şeyin ne olduğunu söylerlerse derim. “Nefes”. Dünyalar vermiş olsalar bile nefese dönüşmem… Bu hastalığın pençesinde Rabbimizin bize verdiği nefesin değerini anladım. “Tedbirlere uyarak bu hastalıktan kurtulabiliriz”.

“Sevgili amcamı kaybettim”

17 Ağustos’ta amcası Ali Serçek ile karantina altına alındığını hatırlatan genç, “Amcamla yakalandım ve aynı gün tedavimiz başladı. Daha sonra amcamın durumunun kötüleştiğini duydum ve onu gönderdiler. “Bir film şeridi gibi gözlerimin önünden geçer” ifadelerini kullandı.

“Tanrı sağlık uzmanlarımıza yardım etsin”

Abdullah Serçek, sağlık çalışanlarının bu zorlu süreci özverili bir şekilde yürüttüğüne şahit olduğunu anlatarak, “Salgın başlangıcında hükümetimiz ve doktorlarımız hep uyardı ama dinleyici yoktu. Yakalanıp hastaneye gittiğimde, Orada işin ne kadar ciddi olduğunu ne yazık ki anladım.Bir süre hastanede kaldım.Benden daha kötü olanları görünce durumuma bin kez minnettar oldum.Hastane koridorlarında anladığım tek şey nasıl Değerli bir kimsenin zor koşullarda ayrım gözetmeksizin hayatını kurtarması değerlidir. Sağlık çalışanlarının kararlılığını ve fedakarlığını şahsen gördüm. ”Allah onları ve ailelerini korusun. Bu süreç onlar için çok daha zor. Çünkü ailelerine ve çocuklarına bir kez sarılamıyorlar ”dedi.

“Halkımız önlemlere uyuyor”

Serçek, “Sağlık Bakanlığımız süreci iyi değerlendiriyor ve insanlara sesleniyor, ‘Dikkat edin, sevdiklerinizi düşünün.’ İlk başta umursamadım. İnsanların artık umursamadığına inanıyorum. Genç bir adam olarak haykırmak istiyorum. Sevdikleriniz için lütfen sağlık bakanlığımızın açıkladığı tedbirleri takip edin ”dedi.

Mevlüt Bayraktar

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi