Bakırtepe’de Siyanür Tehdidi!

Bakırtepe’de Siyanür Tehdidi!
18:51 - Nisan 7 2022 Perşembe

Sivas Kangal ilçesinde yer alan Bakırtepe’deki siyanürle altın çıkarma faaliyetine yönelik açılan davadan dolayı bilirkişinin bölgede keşif yaptığı bildirildi.
Koç Holding’e bağlı olan Demir Export tarafından işletilen altın madeninin kapasitesinin artırılmasına yönelik ÇED raporu sonrasında, ortaya çıkan olumlu ÇED raporunun iptaline yönelik dava açılmıştı. Sivas İdare Mahkemesinde görülen davanın sürdüğü belirtiliyor. Dava kapsamında bilirkişi heyeti Bakırtepe’de keşifte bulundu. Yapılan keşif çalışması neticesine göre ortaya çıkacak rapor; sonrasında mahkeme de kararını verecek.

Bölgedeki Köy Sakinleri Endişeli

Bakırtepe bölgesinde siyanürle altın arama çalışmalarının bölgedeki köylüleri endişelendirdiği biliniyor. Öte yandan 3 ÇED raporunun iptal edilmesine rağmen firmanın hala faaliyetlerini durdurmadığı da ifade ediliyor. Konuya dair açıklamalarda bulunan bölge halkı, bu durumdan endişe duyduklarını vurguluyor.
Bakırtepe bölgesindeki altın arama çalışmaları sonrasında evlerde çatlaklar oluştuğunu ifade eden bölge sakinleri, yer altı sularının da azaldığını vurguluyor. Bu durumun kendilerini endişelendirdiğini ifade eden köylüler; şayet bölgedeki faaliyetler artacak olursa, çevreye verilen zararın da artış göstereceğinin üzerinde duruyor. Öte yandan Demir Export yüzde 50 oranında bir kapasite artışını talep ettiği de biliniyor.


Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi