Bakanlık Çocuk Hizmetleri için Normalleştirme Tedbirlerini Açıkladı

Bakanlık Çocuk Hizmetleri için Normalleştirme Tedbirlerini Açıkladı
11:00 - Haziran 11 2020 Perşembe

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuk bakım kuruluşlarımız ve çocuklarımız için aileye yönelik hizmetler konusunda normalleştirme çalışmaları yapmaya karar vermiştir. Buna göre, 15 Haziran itibarıyla, Foster Ailesi, Evlat Edinme ve SED başvuruları için sosyal soruşturma süreçleri başlayacak. Aile odaklı hizmetlerden (koruyucu aile, evlat edinme, SED vb.) Yararlanan çocuklar da aile tarafından izlenecektir.

15 Haziran’dan itibaren eşleşen koruyucu aileler ve çocuklar başlayacak. Ayrıca bu tarihten itibaren ilin içindeki ve dışındaki çocukların durumu değerlendirilecektir. Çocuklar izinli olarak akrabalarına gidebilecek ve aileye dönecekler.

Çocuklar 1 Temmuz’dan itibaren sosyalleşmeye başlayacak

1 Temmuz’dan itibaren Foster Aile Eğitim Programları başlayacaktır. Ayrıca bu tarihten itibaren çocuklar sosyal, kültürel, spor ve kamp etkinliklerine katılabilecekler. Çocuklar 1 Temmuz’dan itibaren akrabaları tarafından da ziyaret edilebilir.

Öte yandan, çocuk ve personelin periyodik sağlık ve ateş kontrolü gün boyunca devam edecektir. Hastalık belirtileri gösteren çocuklar veya personel varsa, izolasyon ve karantina uygulaması duruşumda devam edecektir. Pandemi nedeniyle oluşturulan acil müdahale ekipleri ile karantina / izole birimler hizmet vermeye devam ederken, kronik hastalığı olan çocuklar için özel önlemler devam edecektir. Aynı şekilde, yeni kabul edilen çocukların sağlık kontrolleri yapılacaktır. Organizasyona gelenler; Parkurdan döndükten sonra, çocuklar 7 gün boyunca gözlem altında tutulduktan sonra odalarına dönebileceklerdir. Nafaka Geliştirme ve Eğitim Programı (ÇODEP) ve ANKA Nafaka Programı kapsamında yürütülen grup çalışmaları COVID tedbirlerine uyarak gerçekleştirilecektir.

Dezenfeksiyon ve hijyen uygulaması devam edecek

Çocukların eğitimi, sağlığı vb. Kuruluşun dış ihtiyaçları, ilgili kurumlar tarafından belirlenen kurallar izlenerek karşılanacaktır.

LGS veya YKS sınavlarına girecek olan çocuklar psiko-sosyal olarak desteklenecek ve sınav önlemleri hakkında bilgilendirilecektir.

Sağlık Bakanlığı COVID-19 14 kuralı uygulanmaya devam edilirken maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına dikkat edilecektir. Tesisler düzenli olarak dezenfekte edilecek ve ortak alanların ve araçların periyodik temizliği yapılacaktır.

Pandemi hakkında düzenli olarak bilgilendirileceksiniz.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi