Bakanlık, 81 İl Valiliğine ‘Umuma açık dinlenme ve eğlence yerleri’ hakkında genelge gönderdi

Bakanlık, 81 İl Valiliğine ‘Umuma açık dinlenme ve eğlence yerleri’ hakkında genelge gönderdi
18:00 - Eylül 15 2020 Salı

Bakanlık, 81 İl Valiliğine “Umuma açık dinlenme ve eğlence yerleri” hakkında genelge gönderdi.

Genelgeye göre, 15 Mart 2020 tarihinden önce kumarhane, pavyon, diskotek, bar, pub, taverna veya gece kulüpleri için ruhsat alanlara bu tarihten sonra kafe, restoran, restoran vb. Ruhsatları verilir. değişenler yoğunlaşacak

Bu denetimlerde salgınla mücadele kapsamında alınan önlemleri devre dışı bırakacak şekilde önceki faaliyetlerine devam ettiği tespit edilen işletmeler kapatılacaktır.

Ana faaliyeti kumarhane, pavyon, diskotek, bar, pub, taverna veya gece kulüpleri olan ruhsata uygun faaliyet gösteren işyerlerinin çalışmasına izin verilmeyecektir.

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine “Umuma açık dinlenme ve eğlence yerleri” hakkında genelge gönderdi. Genelgede Covid-19 salgını kapsamında faaliyetleri geçici olarak askıya alınan bazı kumarhane, pavyon, diskotek, bar, birahane, meyhane veya gece kulüpleri belediye veya il özel idaresine başvurarak veya bir sahayı işletmek suretiyle Faaliyetlerinin mevcut lisanslarına tabi olup, devam ettikleri anlaşıldı.

Genelgede bu kapsamda; Ana faaliyeti kumarhane, pavyon, diskotek, bar, pub, meyhane veya gece kulüpleri, kafeler, restoranlar, restoranlar vb. Olan halka açık rekreasyon ve eğlence yerlerinin ana faaliyet alanı değiştirilerek faaliyet göstermek istiyorlarsa, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları Hakkında Yönetmelik çerçevesinde eski ruhsat iptal edilerek yeniden ruhsatlandırılmalıdır.

Valiler ve kaymakamlar 15 Mart tarihi itibariyle belediyelere ve il özel idarelerine kumarhane, köşk, diskotek, bar, pub, meyhane veya gece kulübü ile müracaat etmiş, bu tarihten sonra eski ruhsatı iptal etmiş ve yeni ruhsat alarak ana faaliyet alanını değiştirmişlerdir. lisans. Ruhsatlarına alt faaliyet alanı ekleyen işyerlerinin listeleri belediyeler ve il özel idarelerinden alınacak. Ana faaliyeti gece kulübü, gece kulübü, gece kulübü, pub, pub olan işyerlerinde denetim faaliyetleri yoğunlaştırılacak ve akabinde ilgili yerel yönetime müracaat edilerek ana faaliyet değiştirilecektir.

Bu denetimlerde faaliyet alanlarını değiştirerek salgınla mücadele kapsamında alınan önlemleri devre dışı bırakacak şekilde önceki faaliyetlerini sürdürdüğü tespit edilen işletmeler, ilgili sirküler ve ek eylemler çerçevesinde derhal kapatılacaktır. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları Hakkında Yönetmelik Ek 3 çerçevesinde alınacaktır.

Ana faaliyeti ruhsatlı olan bir kumarhane, pavyon, diskotek, bar, birahane, meyhane veya gece kulübünde faaliyet gösteren işyerlerinin çalışmasına izin verilmeyecektir.

Vali / Kaymakamların yukarıda belirtilen esaslar çerçevesinde gerekli kararları Genel Hijyen Kanunun 27. ve 72. maddelerine göre ivedilikle alınacaktır.

Uygulamada hiçbir kesintiye izin verilmeyecek ve hiçbir şikayete neden olmayacaktır. Alınan kararlara uymayanlar Genel Hijyen Kanunun ilgili maddelerine göre idari işlemlere tabi tutulacak ve Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlere başlanacaktır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi