Bakanlardan deprem açıklaması

Bakanlardan deprem açıklaması
23:00 - Ekim 30 2020 Cuma

İzmir’de meydana gelen deprem sonrası Bornova 112 Acil Çağrı Merkezinde yapılan görüşmenin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, 28. Meclis Başkanı Binali Yıldırım ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger yapılmış.

12 vatandaş hayatını kaybetti

Depremle ilgili önemli bilgiler veren Bakan Kurum, 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından 114 artçı depremin meydana geldiğini belirterek, “Tüm illerimizde alan arama ve tarama faaliyetleri devam ediyor. Diğer illerden herhangi bir sorun yaşanmadı. İzmir Bayraklı’da ekipler yoğun bir şekilde çalışıyor. , Bornova ve Karşıyaka. “Şu an kana gerek yok. Vatandaşımızın 8’i yoğun bakımda, 5 vatandaşımız ameliyat oluyor. Gerekli müdahale yapılıyor “dedi.

“Hasarlı binalara girmeyin”

Depremde 4 binanın tamamen çöktüğünü belirten Otorite, “Arama kurtarma ekibimiz aslında her enkazın başında çalışıyor. Her binanın başındaki ekipler koordinasyon merkezimizle iletişim halinde. Şu anda 227 arama ve Kurtarma ekipleri çalışıyor aslında … Yardım kuruluşları 12 bin kişiye çorba ve mama sağlıyor.Yeme ihtiyacımız yok Toplanma alanlarına Jandarma tarafından 2 bin kişilik çadır kuruyoruz Vatandaşlarımız çadırlarda barınabilecek. Hasar tespit çalışmalarına başladık. 322 kişi sahada hasar tespiti yapıyor.Emlak sahiplerine hasar durumuna göre haber verilecek.

“Buse kızımız kurtarıldı”

Bakan Pakdemirli, şunları söyledi:

“Depremden sonra hızla sahaya gittik. Buradaki en büyük önceliğimiz hayat kurtarmak. Bundan sonraki öncelikler için bir planımız ve programımız var. Buse’nin kızı ve kız kardeşi ile sahada konuştuk. O kurtuldu. Ayrıca, çalışmak Kızımız İnci için yapılıyor … Binaların bir kısmı tamamen yıkılmış … Sadece birinci katın yıkılıp çıkarılmasını bekleyen vatandaşlarımız var birinci katta ekiplerde sıkıntı yok tabii ki mecburuz. enkaz altındakilere zarar vermemek için çok özel ve zorlu bir iş olduğu için kademeli olarak ilerleyin. “

“7. kata üç adımda ulaşabildik.”

İzmir’de bir hafta yağmur beklenmediğine dikkati çeken Pakdemirli, “Geceleri beklenen en düşük sıcaklık 8-11 derece olacak. Gündüz 19-22 derece olacak. Özellikle hasarlı bölgelerde tetikte olmalıyız. Gürültü olmamalı. yapılsın, çalışmayanlar bölgeye girmesin Kriz merkezinde organize edildi.Olay çok üzücü oldu.Bayraklı’daki binada 3 adım atarak 7. kata gelmeyi başardık.Hâlâ bekleyenler var. kurtarılsın. Umudumuz, buradan sağ salim salıverilecekleridir. “

Önlemler alındı

Bakan Gül, “Devletimizin bütün imkanlarını seferber ettik. Adliye hizmetleri devam ediyor. Ceza infaz kurumlarında ölü ya da yaralı yok. Kızımız Buse şu anda enkazdan çıkarılıyor. Umarım onun gibi diğer vatandaşlar da alınır. Binali Yıldırım, “Tüm ekipler. Hasarlı binalarda arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Neredeyse zamana karşı yarış var. Bütün amaç insanlarımızı enkaz altından güvenli bir şekilde kurtarmak. Kayıplar var. Dilerim sayıları daha fazla artmasın, vatandaşlarımızı enkaz altında güvenle kurtaracağız.Bunun için her türlü imkan ve çaba gösteriliyor.Bakanlarımız Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bölgede. Bu faaliyetler gece gündüz devam edecek. Kadar tek bir kişimiz kalmadı. Vatandaşların artçı sarsıntılara duyarlı olması faydalı oluyor. Açık alanlarda konaklama tesisleri ile ilgili tedbirler alınmaya devam ediyor “dedi.

Toplantıda hayatını kaybedenlerden Allah’tan rahmet ve hayırlılara şifa istenmiştir.

Ceren Atmaca – Sinan Yeniçeri

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi