Bakanlar Noble: & quot; Türkiye’de bir gelişme olacağına dair umudunuz yok ‘

Bakanlar Noble: & quot; Türkiye’de bir gelişme olacağına dair umudunuz yok ‘
16:00 - Temmuz 31 2020 Cuma

Bakan Soylu Şırnak’taki görüşmelerinin ardından İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve helikopterle Siirt’teki Pervari Doğan Üssü’ne eşlik etti. Bakan Soylu, Siirt Valisi Osman Hacıbeştaşoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Pervari Kaymakam Yardımcısı Mehmet Tunç ve vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Bakan Soylu daha sonra çay içti ve üssündeki askerlerle ve vatandaşlarla sohbet etti. Şırnak’taki güvenlik güçleriyle bayramdan sonra Siirt’e geldiğini belirten Bakan Soylu, “Sizi görmeye ve tatile gelmeye geldik. Dilek ve başsağlığı dileklerini kendimize iletmek için geri geldik. Şehitlik var bizim yolumuz, bu bizim emrimiz, bu bizim kabulümüz ve bu bizi içeri girdiğimiz yoldan döndürmez. Bu doğru yol, doğru yol, Yüce Allah’ın yolu, doğru. bu toprakları emanet edenlerin bizim tarafımızdan bıraktığı sorumluluğun üstünde olduğu gibi. ”Tüm inananlar kardeş, inananlar kardeştir. Yürüme şeklimiz iddia ettiğimiz bir yol, çocuklarımızın olduğu güne ulaşmayı amaçlayan bir yol tüm dünyaya, etrafımızdaki tüm coğrafyaya, tek elle güney, tek elle güney, tek elle Orta Doğu ve tek elle Balkanlar’ı kucaklamak ve kucaklamak için bir yol olacaktır. bir eliyle Kafkasya, bir eliyle Avrupa ve bir eliyle tüm dünya. bizim için kararsızlık harika. ”

“Ülkemiz için yapacak çok iş var”

Zor aşamaların ve zor yılların geçtiğini belirten Bakan Soylu, “Sabah namazı bugün İstanbul’da Ayasofya’da yapıldı. 40 yıldır oraya ulaşamadık, bugün namazımızda kaldık. şölen Allah’a hamdolsun, ülkemiz, coğrafyamız, insanlık için yapılacak çok iş var, yapılacak çok iş var, bağımsızlığı için şehit olan herkese merhamet etmek istiyoruz. bu ülke, milletimizin onuru, ay yıldız bayrağımız, özellikle bu iki kahraman için, bu köyün verdiği düzinelerce şehit ve bu bizim duamız. Sizi şölen için kutluyoruz ” dedi.

“Bu nesil çok etkilendi”

Şehitlere karşı sorumlulukları olduğunu belirten Bakan Soylu, “Bu coğrafyanın bütününü barışarak sorumluluğumuzu yerine getirmek zorundayız. Bu nesil çok etkilendi. Sıkıntı, bela, kaos, darbeler, terörizm, ekonomik yoksulluk, erkek kardeşinin kardeşine düştüğü günler, her şeyi gördün. Senden daha fazlasını gören bir nesil yok, olmayacak. Allah’ın izniyle, deneyimlerimize, birikimimize, gelecek nesiller için acı çektiğimiz şeylere maruz kalmamak için birlik içinde olalım. Yeter, fabrikalar geliyor, hayvan sayımız artıyor, tarlalarımız bol olacak, üniversitelerimiz şenlikli olacak. Okullarımız çocuklarımızın sesleriyle çınlasın, hadi yapalım. Bunların önemli bir bölümünü yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın ileri sürdüğü iradeyle birlikte, Allah’a yapılamayacak şeylerin yapılabileceğini gösterdik. Geçen gün Ilısu Barajı’na gittim, muhteşem bir iş. Şırnak’tan geliyorum, tekstil fabrikaları açılıyor. Cizre’de, Şırnak’ın merkezinde. Bir gün önce Ağrı’daydım, Şanlıurfa’daydım, Diyarbakır’daydım Organize Sanayi Bölgeleri gelişiyor. Siirt de öyle. Eğer barışçıysak, Ortadoğu barışçıl, Kafkasya barışçıl. Eğer güçlüysek, kurbanlar ve ezilenler dik dururlar. Nerede durduğumuzu, nerede oturduğumuzu, hangi adreste olduğumuzu biliyoruz. Adresimizde en ufak bir sapma yok. Adresimizde açıklanamayacak hiçbir durum yok. Yüce Allah bizi yarattığında adresimizi ve tarifimizi belirledi. Biz bir medeniyet değiliz, navigasyonla bir yol bulmaya çalışan bir millet değiliz. Yolumuz en başından beri açık, net ve açıktı. Tarifimiz, adresimiz, kimliğimiz kesindir. Biz iyilik medeniyetinin çocuklarıyız. Dostluk, mahalle, arkadaşlık, babalık, akrabalık, neyin büyük neyin küçük olduğunu biliyoruz. Onları tanımayanların bu coğrafyaya bu kahramanlarla hükmetmelerini engelledik. ”

“Gelişmelerin Türkiye’de yaşaması gerektiği umudunuz yok ”

Birlikte büyük adımlar atmaya devam edeceklerini belirten Bakan Soylu, şöyle devam etti:

” Göreceksiniz, Türkiye’de gelişmeler olmayacağına dair umudunuz yok. Göreceksiniz, çok yakında Türkiye dünyanın en önemli çekim merkezi haline gelecek. İç huzurumuzu koruduğumuz sürece, birlikte sağlayalım, birlikte yapalım. Bunun yollarını bilenler şehit 2 özel operasyon polisi gibi çocuklardı. Allah onlardan razı olsun. Allah onlarla cennette buluşsun. Gazilerimize minnettarız, minnettarız. Bu nedenle, bu mücadeleyi sadece kendi sınırlarımızı değil, aynı zamanda çevredeki coğrafyayı barış ve sükunete getirene kadar sürdürmek birincil görevimizdir. M4 otoyolundaki kahramanlarımızla yeni konuştum. Barış bizden gelir, Cerablus’tan Azez, Afrin, İdlib, Resul, Tel Abyad’a. Çünkü biz barış medeniyetinin çocuklarıyız. Bizim sorumluluğumuz yüksek. Harika bir tarih yazılıyor, her zorluğun sonunda kolaylık ve her karanlığın sonunda parlaklık. ”

Mehmetçi’ye hitap eden Bakan Soylu, büyük kararlılıkla devam edeceğini vurguladı ve “Umarım Tanrı size yardım eder. Tatilinizi ailenizle kutluyorum. Allah, tatıyla ağız tatile çıksın.” Dedi.

Selami Deniz

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi