Bakan Yumaklı Orman Yangınları Hakkında Bilgi Verdi: Kontrol Altına Alındı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Karabük ve Kastamonu’da son günlerde meydana gelen orman yangınları üzerine açıklamalarda bulundu. Yumaklı, yangınların büyük ölçüde kontrol altına alındığını ve ekiplerin gece gündüz demeden mücadeleye devam ettiğini belirtti.
Yangınlar Kontrol Altında
Bakan Yumaklı, yangınların kontrol altına alınmasında ekiplerin yoğun çabasının etkili olduğunu vurgulayarak, ‘Bu süreçte yeni yangınlar çıkmasına rağmen ekiplerimiz hızlı bir şekilde müdahale ederek yangınları kontrol altına almıştır’ dedi.
Türkiye genelinde dün meydana gelen 38 farklı yangına müdahale edildiğini aktaran Yumaklı, yangınların tamamının söndürüldüğünü ifade etti. Ayrıca, vatandaşlara yangın dönemlerinde daha dikkatli olmaları ve ateşle ilgili her türlü faaliyetten kaçınmaları konusunda uyarılarda bulundu.
Bakan Yumaklı, yangınların kontrol altına alınmasından sonra vatandaşların evlerine dönmeleri için gerekli koordinasyonun yapıldığını ve valilikler aracılığıyla bilgilendirme yapılacağını sözlerine ekledi.
