Bakan Varank: ‘Yerli araç çevre dostu tesisin dışına çıkacak’

Bakan Varank: ‘Yerli araç çevre dostu tesisin dışına çıkacak’
22:00 - Temmuz 18 2020 Cumartesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’nin otomobil TOGG’si üretilecek Mühendislik, Tasarım ve Üretim Tesisleri İnşaat Mühendisliği ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank’in çığır açan töreninde konuşan” Hayalimizi ifade etme yılı Gemlik’te gerçek olacak “dedi. Çevre dostu Akıllı otomobilimiz de çevre dostu bir tesisten yola çıkacak, heyecanlı ama gururluyuz Türkiye ekonomisi 18 yıllık dönemin gerisinde kaldı, sanayi, ihracat ve yenilik büyük adımlar attı.

Tüm bu atılımların merkezinde Cumhurbaşkanımızın önderliğinde başlatılan politikalar ve projeler yer alıyor. Böylece, bir yandan, sınıfı gelişimde geçerken, diğer yandan, ulusumuzun refahını çok daha yüksek bir seviyeye taşıdık. Türkiye hemen hemen her sektörü üretebilmektedir. Planlı sanayileşmeye ev sahipliği yapan ve tüm ülkeye yayılan üretim altyapılarımız var. Sıfırdan kurduğumuz, parlak ve yenilikçi fikirleri aydınlatan Ar-Ge merkezlerimiz ve teknoparklarımız var.

Bu kurulu altyapılar sayesinde, dünya standartlarında bir yoğun bakım respiratörünün seri üretimini rekor sürede ve salgın sırasında gerçekleştirebildik. Aşılar ve eczacılık alanındaki çalışmalarımızla dünyada takip edilen bir ülke haline geldik. Savunma sanayiindeki yüksek teknolojili ürünlerimizle güçlü bir küresel oyuncu olma yolunda hızla ilerliyoruz. Raylı sistemlerde büyük sıçramaların eşiğindeyiz. Tabii ki, bunlarla yetinmeyi düşünmüyoruz. Hedefimiz yüksek teknoloji ve hatta doğrudan teknoloji üreten lider ülkelerden biri olmaktır. ”

“Rüyadan gerçeğe”

Türkiye’nin otomotiv endüstrisi, otomobil, bir sonraki çağın titizlikle hazırlanmasının altını çizmek için titizlikle çalıştığı Varank, “diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, ülkenin bir fantezi harcaması gerçeğinden daha fazla talebini dönüştürdü. Aralık ayında patronajınız Türkiye’yi otomobil dünyasıyla tanıştırdık Girişim Grubu, girişinden sonra yavaşlamadan çalışmalarına devam etti.Takım genişletildi ve tasarımlar Avrupa Birliği’ne kaydedildi ve Çin, tedarikçi seçimlerinin çoğu tamamlandı.Bizi burada heyecanlandıran bir şeyin altını çizmek istiyorum TOGG tedarikçileri arasında, daha önce hiçbir büyük üreticiyle daha önce hiç çalışmayan genç işletmeler, girişimler var. yeni ve özgün çalışmalar ”.

Türkiye’nin Araba Projesi seslendirmesi Varank’ın çok ötesinde bir otomobil üretiyor “Yenilikçi ve aranan işleri imzalamak için mutlaka büyük paraya ihtiyaç duymuyor. Entelektüel sermayeniz güçlü ise, kapılar size açılabilir. İşte küresel bir markayız arabanın yanında Türkiye ile sektörde, tedarikçilerimizin katkısı da bu işi marka haline getirmenin yolunu açıyor.Bu yüzden ulusal bir otomobili bu kadar değerli kılmak çok önemli. fikri ve sınai hakları size ait olmayan bir ürün … Yurtdışından merkezden izin almadan tek bir adım atamazsınız.Türkiye’nin mevcut tedarikçilerini araba ile güçlendirmenin yanı sıra oyun yeni yetenekli ve yetenekli oyuncuları da ekleyeceğiz. bu oyuncuları küresel rekabete hazırlayın, böylece ekosistemi özgün bakış açımız ve Türk imzamızla sıfırdan inşa edeceğiz. ”

Kısa süre önce halka açık Varank yol haritasında paylaşacaklarını açıklayan “Türkiye, bu planı uygulamaya başlayacağımız geleceğe hazırlanacaktır. Bu işi yöneten ve bizi her zaman teşvik eden Başkanımıza şükranlarımı sunmak istiyorum.” Hazine ve Maliye, Milli Savunma, Ulaştırma ve Altyapı, Tarım ve Ormancılık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlıkları başta olmak üzere tüm bakanlara şükranlarımı sunarım Bursa’da yerel yöneticilerimize, milletvekillerimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza bize her türlü katkıyı sağladı. Başlangıç Grubunu ve bu ülkeyi gururlandıran CEO’muz liderliğindeki tüm ekibi kutluyorum. ”

“Korona virüsüne rağmen çalışmalarımıza kesintisiz devam ettik”

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yaptığı konuşmada “Korona virüse rağmen tüm işimizi aksatmadan devam ettik. Bazı ülkeler hala normale dönmeye çalışıyor, böyle büyük bir yatırım yapıyoruz. Türkiye sağlık ve ekonomi açısından liderliğinde Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep virüsü koro salgınına sınavda çok başarılı oldu.

19-Covidien dönemi şimdi Türkiye’ye yatırım yapma zamanı, küresel ekonomide konumlanmaktan daha güçlü. Buradan Bursa Gemlik’ten başlıyoruz. Bu adımı çok yeni bir anahtar teknolojide atıyoruz. Türkiye’de otomotiv dünyasını değiştirirken tüm dünyada mermiler masada önemli bir oyuncu olacak. Şimdi kazanan tarafta olacağız. Çünkü bu 83 milyon araba. Sadece marka sadece Türkiye’de üretilmeyecek, patentler, tasarım bizim olacak. Bu işi Cumhurbaşkanımızın desteğiyle, Allah’ın izniyle ve ulusun imanıyla gerçekleştireceğiz. İnovasyonda olduğumuzu söylüyoruz “dedi.

“15 yılda 22 milyar lira yatırım”

“15 yılda 22 milyar TL yatırımla yılda 175 bin araç kapasitesine ulaşacağız. Tanrı’nın izniyle 2032 yılına kadar 1 milyon araç üretip halka sunacağız. başkanın yerel otomobil vizyonunu göz ardı etmeden ‘buradayız’ diyen ortaklarımıza teşekkür ederiz. Hisarcıklıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Bu zor bir dönem, Allah korusun ki bir gün bile projenize olan inancınızı kaybetmediler. Bugün 700 milyondan fazla otomobil Ar-Ge’ye koyacaklar. Türkiye’de bugüne kadar 3 yıl 3,5 milyar TL sermaye, sanayi şirketlerinden birini müjdeleyen en büyük ödenmiş sermayeye sahip ve bu ortaklık Türkiye’de örnek bir model olacak.

Burada fabrikadan daha fazlasını inşa ediyoruz. Sadece bir üretim üssü değil, bir teknoloji üssü olacak. Dijital dönüşümün en iyi örnekleri olan 4. sanayi devrimini burada tanıtacağız. Dünya markası olmanın gereklerini yerine getireceğiz. Oyunun kurallarını belirleyene kadar oyunun kurallarına uyacağız. Eğer varsa, dünyadan ya da Türkiye’den en iyilerle çalışıyoruz. Yatırımımıza en uygun planları yaptık. Oyunu bozmaya çalışmasına rağmen, iyi çalışıyor. Misyonumuz arabanın Türkiye’sini yapmak, yerel ve ulusal olmaktır. Her Türk vatandaşının gurur duyabileceği bir marka olmak. Başlangıçta yüzde 51’lik yerel bir oranla piyasada olacağız. 2025’te yerleşim oranının yüzde 68’ine çıkacağız

Ekonomik olarak sürdürülebilir olduğu sürece bu rakamı daha da artıracağız. Gemlik halkından gurur duyacağız. Çevreye zarar vermeden. Gelişecek ve sakız haline geleceğiz. Ayrıca zeytinlerin coğrafi göstergeleri konusunda Avrupa’dan kayıt da alacağız. Sonuçta, şimdi Gemlik’teniz. Böyle bir projeyi geliştirdiği için Başkanımıza teşekkür ediyorum. Türkiye’nin arabası sadece bir arabadan daha fazlası. Bu bir meydan okuma. Planlarımızı yerine getirerek, ilk aracımızı 2021’in sonunda senin huzurunda teypten indireceğiz. ”

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi