Bakan Soylu’nun açıklamasının ardından büyük operasyon başladı

Bakan Soylu’nun açıklamasının ardından büyük operasyon başladı
10:12 - Ekim 8 2020 Perşembe

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 81 ilde yapılan analizlerde İzmir, İstanbul, İzmir, Antalya ve Adana ile birlikte Gaziantep’in uyuşturucu riskinin en yüksek olduğu iller arasında olduğunu açıkladı. Soylu’nun açıklamasının ardından Gaziantep’te 670 polis, helikopter, dron, dedektör köpek ve zırhlı araçlarla dev narko-güvenlik operasyonu başladı. Bey, Eyüpoğlu ve Yukarıbayır mahallelerinde gerçekleştirilen operasyonlar 24 saat sürerken, cadde ve köşeler polis tarafından tutuldu. Operasyonun gerçekleştiği mahalleye giriş ve çıkışlar kontrol altına alınırken, belirtilen adreslerde geniş çaplı arama yapıldı. Havadan helikopter ve drone ile an be an takip edilen operasyonda 19 kişi gözaltına alınırken 3 kilo uyuşturucu ele geçirildi.

670 polis ile 28 adrese eş zamanlı operasyon

Operasyona Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de katılırken, toplam 670 polis memuru, 28 sakin, 62 kamu işyeri, 280 araç ve 762 kişi arandı. Yapılan aramalarda 1 kilogram 395 gram esrar, 1 kilo 95 gram eroin, 526 gram metamfetamin (ateş-buz), 165 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 5 hassas terazi, 4 tabanca, 2 av tüfeği ele geçirildi . Operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı.

Çocuklar film gibi izledi

Sabahın erken saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden operasyonlarda sokaktaki genç ve çocukların da kimlik kontrolü yapıldı. Polisi görünce evlerini terk etmeyen çocuklar, yaşananları film izler gibi izlediler.

Resul Yanbul

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi