Bakan Soylu’dan İstanbul Barosuna sert tepki

Bakan Soylu’dan İstanbul Barosuna sert tepki
22:00 - Ağustos 28 2020 Cuma

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sel felaketi nedeniyle bulunduğu Giresun’un Dereli İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan Ankara Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nde düzenlenen subay ve astsubayların mezuniyet törenine video konferans yöntemiyle katıldı. Törende konuşan Bakan Süleyman Soylu, “Bazı arkadaşlarınız 3 bin metre yükseklikte teröristleri kovalarken, bazıları da Giresun’da vatandaşın dükkanına kürekle dolu çamuru atmaya çalışıyor. Ege Denizi’nde kaçakçıları kovalayan ve göç yolunda göçmenleri israf etmemek için fazla mesai yapan beyaz üniformalı arkadaşlarınız şu anda Giresun’da gemiler ve şişme botlarla arama kurtarma çalışmaları yapıyor. Bugün 4 bin 987 arkadaşımızı mezun ediyor ve insanlığın hizmetine sunuyoruz ”dedi.

Türkiye’nin artık asil olmadığını belirten Bakan, çok farklı bir konumda olduğuna dikkat çekerek, “Edwards ve tam olarak Akdeniz dünyasının haklarını savunan, enerji paylaşımlarında adalet talep etmekten çekinmediğini ortaya koyuyor ve en önemlisi güvenlik dahil tüm alanlarda dışa bağımlılığı bitirmeden önce Taşınma anlayışından önce vatan biziz, bugün denizlerde petrol ve doğalgaz arıyoruz, bunu kendi çocuklarımızın yaptığı gemilerle arıyoruz, trafikte de stratejimizi değiştirdik.

2015 yılına göre can kayıplarında yüzde 27 azalma sağladık. Terörle mücadele stratejimizi değiştirdik. Yerli terörist sayısı 400 civarındadır. Bugün milletimiz uykudayken çocuklarımız bir grubu daha yok etti. Çok şükür gidilemeyecek yerlere gidiyoruz. Onlar sayesinde vatandaşlarımız güven ve huzur içinde. Bugün vatanına değer veren ve bu toprakları gözünü kırpmadan koruyan çocuklarımız sayesinde. Jandarmamız, polisimiz, Mehmetçi’miz, korucularımız sınırlarımız dışında insanlığı öğretiyorlar. Bu ülkede sadece bir jandarma ve sahil güvenlik değilsiniz. Size sesleniyorum: Tüm uygarlığımızı dünya üzerinde işleme görevindesiniz. Şehit arkadaşlarımız sizinle birlikte ve sizin muhafızlarınızdır. 7 farklı bölgede 8 bin 400 personel ile devam eden Yıldırım operasyonlarında 36 terörist etkisiz hale getirildi. 56 mağara ve sığınak yok edildi ”dedi.

Bakan Soylu, “Dünyanın korkuyla kapılarını kapattığı bir dönemde insan anlayışını ortaya koyduk” diyen Bakan Soylu, “Bugün yasadışı göçle etkin bir şekilde mücadele ediyoruz. Geçen yıl 468 bin kaçak göçmen yakaladık. Bu yıl ilk 8 ayda 8 bin 524 kişiyi canlı olarak denizlerden kurtardık. Bugün bu ülkede 3.6 milyon Suriyeli yasal olarak var. Konuyu yönetmeye devam ediyoruz “dedi.

“İstanbul Barosuna Utanç”

Bakan Süleyman Soylu konuşmasında DHKP-C teröristi Kamile Kayır ile birlikte gizli bir bölmede gözaltına alınan ve hapishanede hayatını kaybeden Ebru Timtik’in afişinin İstanbul Barosu önünde anılmasına tepki gösterdi ve şunları söyledi:

“Bazen bu milletin nereden geldiğini bilmeyenler, yetersiz bir dünya anlayışına teslim olanlar var, satıyor ve pazarlıyorlar. Onları gördüğümüzde üzülüyoruz. Ne yazık ki ülkemizde olduklarını görünce gerçekten lanetleniyoruz. Bugün İstanbul Barosu’na terör örgütü mensuplarından birinin fotoğrafını yayınlayanları şiddetle kınıyorum. Şehit Savcısı Selim Kiraz’ı, bu ülkeyi rahatsız etmeye çalışan, DHKP-C terör örgütü mensuplarının fotoğraflarını İstanbul Barosu’na gönderenlerin bu milletin değerleriyle hiçbir ilgisi yok. Burada açıkça söylüyorum, onlar hakkında kendi adıma suç duyurusunda bulunacağım. Yazıklar olsun sana. İstanbul Barosu ve yöneticilerine utanç. Polis memurlarımız hemen o fotoğrafı oradan çıkardı.

Ama artık bu milletin vicdanıyla oynamamalılar. Bu millet ne zaman onlardan vicdan beklese arkalarını döndüler. Hala arkalarını dönüyorlar. Yazıklar olsun sana. İşimizin onun için zor olduğunu bir kez daha ifade etmek isterim. Çünkü ne yazık ki ülkemizde hala kendini başka ülkelere pazarlayan ve bu ülkenin değerlerinden uzaklaşanlar var. Bu yüzden hep birlikte yerde sağlam bir şekilde durmalıyız. ”

15 Temmuz darbe girişiminin ardından akademiden toplam 14 bin 375 subay ve astsubayın mezun olduğunu hatırlatan Bakan Soylu, “15 Temmuz ihanetinden sonra toplam 14 bin 375 arkadaşımızı mezun ettik, Bin 549 subay ve 12 bin 828 astsubay dahil olmak üzere bu önemli bir yenileme ve aramızda kamera ve video bağlantısı olsa bile heyecanını hissetmekte sorun yaşamıyorum. Eğitiminizi tamamlamış ve bu üniformaya layık olduğunuzu. 2019-2020 Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi mezunları, size şunu söylemek isterim.Bayrak, ülke, devlet ve millet size emanet. hayat Vatandaşın malı ve şerefi size emanet. Kato, Gabar, İstanbul, Ankara, Antalya, Ege, Akdeniz size emanet. Ezilenler, yabancılar, göçmenler, öksüzler, “Ataların yadigarı, giydiğiniz şerefli üniforma , en sana güvendi. ”

Mezunlara da tavsiyelerde bulunan Bakan Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

“İşin bir ilgi mesleği, dikkatli ol. Yanlış bir işte olmayın. Hukuktan, ahlaktan ve vicdan asla ayrılmayın. Bu dünyada yaptığınız her iş hesaplanacağı gibi kıyamette gerçek bir hesaplama var. Bu anlayışla hareket ederseniz, yolunuzda kaybolmayacaksınız. Ve onurla aldığınız bu üniformayı gelecek nesillere teslim edeceksiniz. Teröriste gerektiği gibi yanıt verin. Merhamet etmeyin, Yunus ve Mevlana’nın dediği gibi milletimizin önünde boyun eğmeyin. Sizden beklediğimiz bu. Bu herkesin sizden beklediği şeydir. Öncelikle buradan, Dereli’den Yüce Allah’a her birinize ayağınıza taş değmesin diye dua ediyorum. “

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi