Bakan Soylu: ‘Yangını terör örgütü PKK’nın yaptığına dair görüşler var’

Bakan Soylu: ‘Yangını terör örgütü PKK’nın yaptığına dair görüşler var’
22:00 - Ekim 11 2020 Pazar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay’ın Belen ilçesinde çıkan ve Arsuz ve İskenderun ilçelerine yayılan orman yangınında zarar gören alanları incelemek için Hatay’a geldi. Belen ilçesine bağlı Fatih Mahallesi’nde çıkan yangında zarar gören Petek Sitesi’ni ziyaret eden Bakan Soylu, yangını terör örgütü PKK’nın gerçekleştirdiğine dair görüşlerin bulunduğunu belirtti.

Bakan Soylu, “Terör örgütü PKK’nın yaklaşık 2 yıldır şehirlere sızmaya çalıştığı kişiler başta olmak üzere kendi personeline, örgüt üyelerine ve kentlere sızmaya çalıştığı kişilere ormanların yakılması konusunda net talimatlar var. Hem güvenlik birimlerimiz hem de tüm Örgüt gerekli önlemleri almaya çalışıyor. Bu noktada soruşturmalarla sonuçlara ulaşılacaktır. “dedi. Soylu, terör örgütü bağlantısıyla ilgili sosyal medyada ilk paylaşım yapan 4 kişiden 2’sinin ülkede olduğunu ve dün akşam gözaltına alındığını belirterek, “Ülkemizde olmamız yeterli. Bebekler de böyle yapıyorlar. Kendileriyle ilgili suç duyurusunda bulunuyor ve mahkeme kararları alınıyor. Türkiye’ye girdikleri anda gerekli adli makamların talimatlarını hemen uyguluyorlar. Terör örgütünün bu olayları tahkikatlı olacak. ” Şeklinde konuştu.

Bakan Soylu, şöyle devam etti:

“Sosyal medyadan huzursuzluk yaratmaya çalışırken, aynı olay Trabzon’da da dediler. Bu kapak ateşiydi. Bunu terör örgütü kampanyasına dönüştürmek isteyenler var.

Terör örgütünün yıl başından beri Ateş Çocukları Girişimi gibi çeşitli isimler altında olayları üstlendiğini belirten Bakan Soylu, “Toplam 850 olay var. Bu olayların 400’ü yok, bunlar bir tür. Bu olayların 300’ü tüm adli soruşturmaların sonucudur.Savcılar bunun temas, elektrik veya her türlü ihmalden kaynaklandığını tespit etti, yaklaşık 90’ı halen soruşturma altında.

Hem savcılarımız hem de güvenlik birimlerimiz 22’sinin PKK ile bağlantılı olabileceğini tespit etti. Görevimiz 22 almak değil, bir tane değil. Bu çaba göstermek içindir. Ama terör örgütünün kendine ait bir propaganda yöntemi var. Bu yöntemi halka açık hale getirmek istedim. “Terör örgütünün bu talimatı 2 yıl önce verdiğini söylemeliyim, hem Avrupa odaklı hem de Kandil odaklı.”

Yaraların iyileşmesi için hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirten Bakan Soylu, yerleşim alanına yaklaşan yangının atlamasının daha büyük felaketlere yol açabileceğini belirterek, “Kontrol çalışmalarına emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yangının nedeniyle ilgili soruşturmalar sürüyor. “Dedi.

Adem Karagöz – Mehmet Bayrak

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi