Bakan Soylu: “Kurban Bayramı’nı diğerlerinden ayıran en önemli özellik Ayasfoya’da yapılacak bayram namazı”;

Bakan Soylu: “Kurban Bayramı’nı diğerlerinden ayıran en önemli özellik Ayasfoya’da yapılacak bayram namazı”;
16:00 - Temmuz 30 2020 Perşembe

İçişleri Bakanı Soylu Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Soylu mesajında bayramlardan derin bir manevi nefes alındığını söyledi, “Aklımızı ellere uzatma, uzatma gibi hastalıklarla doldurduğumuz çok özel bir zaman dilimi olan Eid al-Adha ve PKK’ya ulaşmanın sevincindeyiz. Bir yandan mücadelemiz, güney sınırımızın hemen altındaki zulümden kaçan ve ay yıldız bayrağımızın gölgesine sığınan binlerce ezilenin güvenidir. bu Kurban Bayramı’nı diğerlerinden ayıran en önemli özellik kuşkusuz Ayasfoya’da gerçekleşecek olan bayram namazıdır. tamamlandı. ”

77 bin 545 trafik ekibi ve 162 bin 832 trafik personeli çalışacak

Ziyafet sevincinin trafik kazası haberleriyle gölgelenmesini istemediklerini belirten Soylu, “Bu nedenle önceki tatillerde olduğu gibi bir dizi önlem ve teftiş planladık. 77 bin 545 trafik ekibi ve 162 bin 832 trafik 7/24 çalışanlar Ayrıca şehirlerarası otobüs teftişlerini de sıkılaştırdık. Son 3 yılın tatil tatillerinde kazaların yaşandığı 17 ilde 20 güzergahta önlemleri daha etkin ve yoğun bir şekilde planladık. 29 polis şefi müfettişi, 18 jandarma şefi müfettişi-müfettişi, polis şefi, genel müdür yardımcıları ve daire başkanlarından oluşan 20 ekip görevlendirdik. 718 sivil personel ve denetleyecekleri rota belirledik 1.436 yolcu otobüsü 233 saat Drone kullanma prensibi ile hava kontrollerinin ağırlığını artırdık, bunun yanı sıra ci şoförlerimiz ve yayalar hakkında farkındalığı artırmak amacıyla SMS, halka açık yerler ve kampanyalar ile tatiller boyunca tizens. Tüm bu denetimler en üst düzeyde yapılacak ve tüm personelimiz Coronavirus Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda temizlik, maske ve fiziksel kurallara uyacaktır. ”

“Tüm olasılıkları ve kanalları kullanacağız”

Soylu, mevcut tüm olasılıkları ve kanalları kullanarak olası her olumsuz durum için tetikte olduğunu belirtti ve mesajını şu şekilde tamamladı:

“Tabii ki, vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli bir tatil geçirmesini sağlamak bizim tek arzumuzdur. Ancak, önlemlerin tamamlanması her vatandaşın dikkatine ve bakımına bağlıdır. Özellikle, virüs önlemlerimizi ve dikkatimizi trafik tedbirlerimize eklemek maske-sosyal mesafe-hijyen üçgeninde kalarak, bu tatili en iyi şekilde geçirmede etkili olacağına inanıyoruz, aziz milletimizin, tüm İslam dünyasının ve tüm ezilenlerin Kurbanını tebrik ediyorum. ve bu özel günlerin tüm insanlığa mutluluk, sağlık ve barış getirmesini diliyorum. ”

Irfan Çalışkan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi