Bakan Soylu: Gri listedeki terörist etkisiz hale getirildi

Bakan Soylu: Gri listedeki terörist etkisiz hale getirildi
21:00 - Temmuz 15 2020 Çarşamba

İçişleri Bakanı Soylu, şehit aileleri ve gazileri 15 Temmuz’da şehit ve gazilerin gazileriyle Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Ankara Valisi Vasip Şahin’in önünde vurularak öldürüldü. Emniyet Müdürü Mehmet Aktaş. Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Jandarma Genel Komutanı Arif Arif Çetin, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir, Emniyet Müdürlüğü Daire Başkanları, Ankara Emniyet Şube Müdürleri, askerler, siyasi parti temsilcileri ve polis memurları katıldı.

Bakan Soylu, şehitlere özel hazırlanan platformda karanfil bıraktı. 15 Temmuz için özel olarak hazırlanan bir video klip izlendi. Okunan Milli Marşın ardından Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam Kuran Kerim’i okudu. 15 Temmuz gecesi fotoğraflanan polis memuru Hüseyin Kalkan, şehitler için hazırlanan platformda fotoğraflandı.

“Diz çökmek isteyenlerin hiçbiri burada değil”

Konuşmadan önce Bakan Soylu, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde ölenlerin isimlerini okuyarak soruşturma yaptı. Soylu, “Kokusu ile kokan değerli şehit ailelerimiz, onurumuz ve büyük milletimiz için bayrağımız için hayatlarını ortaya çıkaran gazilerimizle buradayız. Buradaki hiç kimse bizi 4 yıl önce diz çökmek istemiyor. Kahramanlarımız bir süre yoklandılar. Ne bugün ne de yarın bu ülkeyi diz çökmeye çalışanların isimleri burada okunmayacak. Herkes tarafından 5 yıl, 15 yıl ve 105 yıl içinde biz veya çocuklarımızın peşimizden geleceği bilinmelidir.

“Vesayet zihniyeti var”

Türkiye son yıllarda asil dürtüyü yoksullaştırdığını belirterek, “Yıllarca medeniyetimize ve patlayanların geleceğine çarptılar, ama hiç kimseye hesap sormadılar. Matah bir işmiş gibi hesap istemediler, İkisi de milletin güvenini sağladılar ve rahat yaşamlarına devam ettiler, kan dökülmediğini söyleyerek eski darbeleri bitkiye getirdiler.Günümüzde 15 Temmuz anısına rahatsızlık veren bir vasilik anlayışı olduğunu görüyoruz. milletin uyanıklığından rahatsız oluyor ve bir sonraki darbe plotter’larına işaret fişekleri atmaya çalışıyor. 15 Temmuz akşamı bu millet sadece darbe çizicilerine karşı değil, aynı zamanda bu vesayet zihniyetine karşı. ”

Rakam 406’ya düştü

Ülkenin bin yılı geri almaya devam eden 15 Temmuz gecesi ilerlediğinin altını çizen Bakan Soylu, “FETÖ, PKK, DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı savaşırken, göç ve uyuşturucular. Türkiye bugün Afrin’i hem Kato hem de güvenliği Azez Gauge’de yapıyor. Bugün, gri bir liste terörist etkisiz hale getirildi, rakam 406’ya düştü. Bunu biliyoruz ve attığımız her adımda orada yaşayan şehit ailelerinin haklarıyla ilgileniyoruz. PKK terör örgütü o kadar bitkin ki, bu sene örgüte katılan kişi sayısı 22, ikna ile dağdan çıkarılan kişi sayısı 107’dir. Judi Dağı’nın kalbinde, çocuklarımız savaşıyor Yıldırım Operasyonu, şehre tekrar giremeyecek şekilde. ”

“Önemli olan 15 Temmuz’u unutmamak”

TEM Bölüm Başkanı Gazi Turgut Aslan konuşmasında, “Polis kuvvetini destekleme gücümüzle çalışmaya devam edelim. Sizin gibi çocuklarımız anavatanında asla bitmeyecek. Size başarılı ve sağlıklı görevler diliyorum. İşte 15 Temmuz’u unutmamak için 15 önemli şey. Bugün, FETO yarın başka bir organizasyon olacak, buna asla izin vermemeliyiz. Türkiye Cumhuriyeti güçlü olmalı “dedi.

İrfan Çalışkan – Utku Şimşek – Bayram Türü

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi