Bakan Soylu: ‘Gergerlioğlu bir FETÖ teröristi’

Bakan Soylu: ‘Gergerlioğlu bir FETÖ teröristi’
14:12 - Aralık 24 2020 Perşembe

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, KOM Daire Şehit Altuğ Verdi Toplantı Salonu’nda düzenlenen “İl Emniyet Müdürleri ile Değerlendirme Toplantısı” na katıldı.

Pandemi koşulları nedeniyle 81 İl Emniyet Müdürlüğünün uzaktan bağlantı yöntemiyle katıldığı toplantıda konuşan Bakan Soylu, “Dün akşam itibariyle Van Asayiş Jandarma Bölge Komutanlığımızın koordinasyonunda 3 bin 251 personel ve Yıldırım Harekatı koordinasyonunda yürüdük. Besta – 17 başladı. Öncelikle komandolarımıza, komandolarımıza, JÖH, PÖH ve güvenlik görevlilerimize ve bu operasyonda yer alan tüm özel harekat kuvvetlerimize Yüce Allah’tan koruma diliyoruz. “Kışın ortasındayız, ancak kahramanlarımız bir an için sahayı terk etmediler” dedi.

“Selahattin Demirtaş terörist, AİHM’nin kararı boşlukta bir karardır”

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin, Selahattin’in Demirtaş’la ilgili kararının hiçbir aanla benim için asil olduğunu vurgulayan Bakan, “Kobani’yi önce Kobani’yi ve ardından kendisi, kardeşleri, Türkiye’nin ekonomik sözde siyasi dostları, siyasi, milli birliği ile barış, güven, refah ve kalkınma ortamına terörist saldırılar düzenlediler ve bunu bir gün bile kınamadılar. Mecliste o partiye yapılan siyasi çağrılara rağmen, Selahattin Demirtaş hakkında açıklama yapmayan Selahattin Demirtaş PKK, PKK’yı eleştirmeye çağrılmasına rağmen, aksine gönüllüler, onları motive eden, destekleyen ve ideolojik alt yapısını siyasi bir kurumla meşrulaştırmaya çalışan bir teröristtir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Sebep ne olursa olsun bir boşlukta alınan bir karar. Hiçbir anlamı yok ”dedi.

“Emniyet Müdürlüğü’ne iftira atan şahıs ispat etmezse, sahtekârdır, sahtekârdır, sahtekârdır, aşağılıktır”

Polis ekiplerinin Uşak’ta çıplak arama yaptıkları iddialarının tamamen yalan ve iftira olduğunu belirten Bakan Soylu, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun FETÖ üyesi olduğunu vurguladı. Bakan Soylu, “Maalesef bazı kişiler hala FETÖ kalıntılarının, FETÖ kalıntılarının, FETÖ zihniyetinin ve alışkanlıklarının bazı tezahürlerini göstermeye çalışıyor. Hepimiz buna birlikte şahit oluyoruz. Nereden yönetildiğini çok iyi tanıdığımız bir kalabalık bu karalama kampanyasını yıl boyunca sürdürdü. Hala devam ediyor. Son olarak Uşak’a iftira attılar. 2 buçuk, 3 ay önce Uşak Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü yalanladı. Sonra tekrar attılar. Beş gün önce yine reddedildi. Kamera hepsini söndürdü. Maalesef dün Ana Muhalefet Liderinin hala bu yalanların arkasında durduğuna şahit olduk. Türk Polis Teşkilatına bu iftirayı iftira eden kişi ispat etmezse, sahtekâr, sahtekâr, sahtekâr ve alçaktır. Çok net söylüyorum. Şehitliği kendisi için bir onur göstergesi olarak gören Emniyet Müdürlüğü’nde, Avrupa’dan ve Pennsylvania’dan anlaşılan çıplak bir aramaya iftira atmak aşağılık ve sahtekârlıktır. Bunu Meclis koltuğuna taşımak da kelimenin tam anlamıyla iflas anlamına geliyor. Bunu ispatlamayanlar namussuzdur. Kimi kovalıyorsun Bir terör örgütünün siyasi kanadından sözde bir milletvekili olan ve herkes tarafından FETÖ teröristi olarak bilinen bir milletvekilinin sözlerini takip ediyorsunuz. Gergerlioğlu bir FETÖ teröristi bağımlısıdır “dedi.

Utku Şimşek

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi