Bakan Soylu: ‘Dünyada İHA teknolojisini bizden daha iyi kullanan kimse yok’

Bakan Soylu: ‘Dünyada İHA teknolojisini bizden daha iyi kullanan kimse yok’
02:00 - Eylül 24 2020 Perşembe

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TGRT Haber Gündem Özel programına konuk oldu. Bakanlar Soylu, Türkiye Gazetesi’nde yayınlanan programda Türkiye Koordinatörü Yücel gazetesi yazarı Cem Koç Küçük ile Süleyman Özışık’ın sorularını yanıtladı.

“Dünyada İHA teknolojisini bizden daha iyi kullanan kimse yok”

Bakan Soylu, “Sahip olduğumuz terör örgütünün Türkiye yapılanması, Suriye yapılanması var, Kuzey Irak elimizi yapılandırıyoruz. Yani bütün yapılar elimizde var” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Kim olduğunu öğreniyoruz. biraz istihbarat neticesinde Suriye’deki terör örgütüne katılanlar, kısmen Irak’a katılanlar ve bu bizim için biraz zaman alıyor ama geçen yıl Türkiye’ye dışarıdan 200’ün üzerinde terörist girdi. Bu yıl 80 civarı. Aslında Türk Silahlı Kuvvetleri ile sınırlarla ilgili olarak kurduğumuz en ciddi şey Pençe Harekatı, geçen yıl 251 yılında girdiği düşünülen teröristlerin sayısı, geçen yıl 408, sadece azaltmadık. Aynı zamanda başka bir şey daha yapıldı, giren teröristlerin sayısı, radyo konuşmaları, ifadeleri, sadece notları var, bazıları günlük tutuyor, bunların üzerinden yürüyoruz.

Burada hareketliliğimiz tamamen kısıtlı, ölüm bizi bekliyor. Bir yandan 2017 Ocak ve Şubat aylarında insansız hava aracı ile ilgili bir şeyler söyledim. Terör örgütü tarihindeki en büyük darbeyi vurup bitireceğiz dedim. Tüm sol yazarlar, tüm PKK destekçileri, herkes benimle dalga geçti. Senin gibi çok şey söyleyenler vardı. Çünkü Türkiye’nin teknolojisini gördüm. Sayın Cumhurbaşkanımızı Allah korusun, yani özellikle İHA konusunda ne tür bir mücadele verdiğini biliyorum. Umarım bir gün bu mücadelenin gerçek hikayesini anlatır. Ama sonuç olarak başardı. Ülke için başardı. Ülkenin birliğini başardı. Türkiye’nin teknoloji anlamında zirveye ulaşma yeteneği, bunu sağladı Türkiye ile tanışabildiler.

İHA bir yandan size bir şey daha söyleyeyim. Onur duyuyorum, dünyada İHA teknolojisini bizden daha iyi kullanan yok. Jandarmamız, polisimiz ve Türk Silahlı Kuvvetlerimiz onu çok iyi kullanabildi, bu kadar kısa sürede adapte oldu ve dünyada başka bir örneğimiz yok. Türkiye muhteşem bir tablo ortaya koyuyor. Bu olduğunda sahadan gelen zeka artar. Bazıları “kendi sırrımızda gerçekleşen iş” ifadesini kullandı.

“İHA’lar ve SİHA’lar Ellerimiz, ayaklarımız, kollarımız, gözlerimiz”

İHA’lar ve SİHA’lar hakkında konuşan Bakan Soylu, “Ellerimiz, ayaklarımız, kollarımız, gözlerimiz. Başından beri itibarınız çok farklı bir noktaya geldi. O büyük balığa gelince, son yaptıkları AKINCI geldiğinde havada kalma kabiliyetimiz çok daha fazla olacak. Bakmak daha fazla olacak. Kırsal alanda terör örgütünün etkinliği azalacak. Şehirlerde ciddi engeller var. Zamanı geldiğinde onlara söyleyeceğim. Şehirdeki terör olayını önledik, bomba yakaladık, hepsini paylaşmıyoruz. Terör örgütü tavanı sürekli tutmak için eylemleri kendi adına önemli bir süreç olarak görüyor. Bu bakımdan Allah nazardan razı olsun, Allah’ın yardımcıları, dualarımız onlarla birlikte, aklımız her yönüyle iyi çalışıyor. Türkiye’yi sarsacak pek çok kahramanlık olayı yapmadınız sesini sarsacak sonucumuzu ortaya koyduk. Milletimiz evine gitsin, barış ve özgürlük içinde çalışsın ve ailesi ile bir araya gelsin. Bırakın seyahat özgürlüğünüzü göstersin. Bunu sağlayabilir “dedi.

İsmail Coşkun – Mehmet Başa

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi