Bakan Soylu çağrılarla 112’de buluştu

Bakan Soylu çağrılarla 112’de buluştu
16:00 - Ocak 1 2021 Cuma

Dün akşam Van’a gelen Bakan Soylu, Çatak ilçesindeki Belbuka Kalekol Üs İlçe Komutanlığı’na hareket ederek oradaki kahraman askerlerle yeni yıla girdi. Bakan Soylu ise sabah saatlerinde Çaldıran İlçesi Yaşkütük Jandarma Karakol Komutanlığı’nın 3,5 kilometre kuzeydoğusunda Tavşantepe Üs Alanı’na helikopterle giderek, havadan incelemeler yaptıktan sonra askerlerle bir araya geldi.

Kolunu kıran genç adam için ambulans açtı.

Bakan Soylu, daha sonra İlçe’nin yeni binasını ziyaret ettikten sonra beraberindeki Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Bilmez ve Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar ile birlikte 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gitti. Emniyet Müdürlüğü. Aramaları burada karşılayan Bakan Soylu, İpekyolu ilçesine bağlı Karşıyaka İlçesi’nde kolunu kıran 15 yaşındaki Recep Esenboğa adlı vatandaşa ambulans yönlendirdi. Bildirilen vatandaşın yeni yılını kutlayan Soylu, kısa sürede iyileşmek diledi.

“Hep birlikte bu felaketten kurtulacağız”

Soylu daha sonra telsiz anonsundan nöbetçi 112 Acil Sağlık ekiplerine seslenerek, “Sizin emeğiniz, samimiyetiniz ve millete olan dokunuşunuz bize moral ve güç veriyor. Allah sabrınızı devam ettirsin. İnşallah 2021 yılında bu felaketten birlikte kurtulacağız. Sevgili milletimiz ve gelecek nesillerin sağlık profesyonellerimizin bu gayretini ve samimiyetini asla unutmayacağını biliyor olabilirsiniz. Hem dualarımız hem de iyi dileklerimiz sizlerle. Tüm ailelerinize selam ve saygılarımızı iletiyoruz. Bu arada merhameti şefkatle kazanılan bu dönemde büyük gayret gösteren sağlık çalışanlarımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Bu felaketten etkilenen tüm vatandaşlarımıza acil şifalar, sağlık ve esenlik diliyorum ”dedi.

Görev başında Bakan Soylu’nun açıklamasını memnuniyetle karşılayan sağlık çalışanları teşekkürlerini dile getirdi. 112 Acil Çağrı Merkezi görevlileriyle hatıra fotoğrafı çektiren Soylu, çevresiyle birlikte şehirden ayrılmak için Van Ferit Melen Havalimanı’na gitti.

Yılmaz Sönmez – Atilla İdiz

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi