Bakan Soylu: ‘Boğaziçi olmayan ve terörle bağlantılı yasadışı gruplara izin vermeyen Türk polisi bunu doğru yaptı’

Bakan Soylu: ‘Boğaziçi olmayan ve terörle bağlantılı yasadışı gruplara izin vermeyen Türk polisi bunu doğru yaptı’
19:00 - Ocak 6 2021 Çarşamba

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından Boğaziçi Üniversitesi’ndeki olaylarla ilgili açıklama yaptı. Bakan Soylu, “Üniversiteye girmeye çalışan yasadışı grupların girişine izin vermeyen, Boğaziçi olmayan ve terörle bağlantılı Türk polisi bunu doğru yaptı. Şiddetle Boğaziçi Üniversitesi’nin kapısını kırdılar. Polisimiz, güvenlik için kırık kapıyı plastik malzemelerle kapattı. İkinci kez vandalizmle kapıları kırdılar.

Özel güvenlik görevlilerinin kelepçeleri ile polisimiz yine kapıları bir arada tuttu. Bunu eleştirenlere soruyorum; Öyleyse ne olur? Terörle bağlantılı yasadışı grupların üniversiteye girmesine izin verilseydi? Ya polise katil diyenler göz yumulsa ve ‘gidelim’ deseydi? Terör örgütünün marşını okuyanlara üniversite teslim edilseydi? Veya ‘Dur lütfen! “Kapı tamircisi veya çilingir diyelim”?

Türk Polisi kanunun gereklerini yerine getirdi. 12 Eylül dönemine atıfta bulunanlara söylüyorum: Demokrasi, hukuk ve insan hakları konusundaki siciliniz siyah. İş gücünü bırakıp ipliğinizi pazara getiriyoruz. Ancak milletimiz için bir sorumluluğumuz ve yapılması gereken işler var. Devlet olarak sevgili milletimizin desteği ve yasanın verdiği yetkiyle asayiş ve güven, barışımızı bozmaya çalışanlara tahammül edemeyiz ”.

Yunus Emre Kartal

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi