Bakan Soylu, Batuhan Yaşar ile konuştu

Bakan Soylu, Batuhan Yaşar ile konuştu
11:00 - Ocak 7 2021 Perşembe

Batuhan Yaşar’ın İçişleri Bakanı Soylu ile yaptığı röportajın tamamı Türkiye gazetesinde şöyle yer alıyor:

“Türkiye yıllardır enerji, güç çalan terör örgütünün kapısını kilitleyecek ..

Konuşması kolay 40 yıllık bir mücadeleden bahsediyoruz.

Bu güzel ülkenin yıllarını çaldılar ..

Terör sopasıyla antrenman yapmaya çalıştılar ..

Hükümetleri değiştirdiler ..

Görünüşe göre Türkiye PKK’ya karşı ..

Peki ya PKK?

Müttefiklerimiz, NATO’dan dostlarımız, Avrupa’dan dostlarımız ..

Her şey Türkiye’nin hareket kabiliyetini sınırlamaktı ..

Aslında başarılıydılar.

Bizi içeri kilitlediler ..

15 Temmuz darbe girişimine kadar.

2016’dan sonra her şey değişti ..

Güvenlik paradigmaları güncellendi ..

Terör örgütleriyle mücadele yenilendi.

Türkiye dört yıldır bir terör örgütünün ümügüydü …

PKK geldiğimiz noktada artık nefes alamıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çok heyecanlı.

Güneydoğu ile Ankara arasında gidip geliyor.

Terörizm odaklı PKK ..

Başka bir şey düşünmüyor ..

Ne yaptığını biliyor ..

Sadece silahlı mücadeleden değil, çok yönlü bir kavramdan da bahsediyor.

Akademik çalışmalardan bahsetti.

Sahada çok yönlü bir zorluk var ..

Takımını iyi tanıyor ..

Dağlar, tepeler ve polis karakolları onların evleri haline geldi.

Başarısının sırrı burada yatıyor ..

Daha fazla uzatmayalım ..

İşte Bakan Soylu’nun önemli bilgileri paylaştığı röportajımız

12 bin aileyle görüşüldü

Şimdi bir günde 15 terörist teslim olmaya başladı .. Bu rekor .. Ne yapıyorsun, nasıl başardın?

Şöyle anlatayım; orada akademik bir çalışma yapılıyor. Başka bir deyişle, farklı bir bakış açısı öne sürülüyor. Tüm birimlerimiz; Polis, jandarma, istihbarat, valiler ve kaymakamlarımız birlikte çalışıyor. Teröre destek olacak ve terörist sayısını artıracak tüm unsurlar için bir mücadele programı uygulanmaktadır. 12 bin aileyle görüştük ve görüşmelerimiz devam ediyor. Hem polisimiz hem de jandarmamız ailelerle görüşüyor. Ailelere; Dağda bulunan terör örgütünün yakınlarını evlerine dönmeye ikna etmeye çağırıyoruz. Bu çalışma büyük bir başarı ile devam ediyor.

Özel ikna birimleri kuruldu

2020’de terör örgütüne 52 kişi katıldı .. Binlerle ifade edilen rakam bunlara nasıl indirildi?

2020’deki salgına rağmen 243 aileyle görüşüldü. 2019 yılında bu rakam 273’tü. İkna yöntemi konusunda özel birimlerimiz sahada çalışıyor. Çok uzun süre özel eğitim aldılar. Terör örgütüne katılım bu yıl 52 katına çıktı, biz de terör örgütünden ikna ile getirdiğimizin neredeyse 5 katı. Başka bir deyişle, terör örgütü üyelerini etkileme kabiliyetimiz ve kapasitemiz, terör örgütünün dağa erkek getirme kapasitesinin çok üzerindedir. Bu başarı Cumhurbaşkanımızın iradesi ile vatandaşlarımızın ve milletimizin desteğiyle gerçekleşti. Kazanılan tüm tecrübeler bu mücadeleye aktarıldı.

Annelerin itirazı karşılığını veriyor

25 yıldır dağda kalan teröristin teslim olması da bu akademik çalışmanın başarısı sayılabilir mi?

Aynen böyle, aslında arkadaşlarımız çok titiz bir çalışma yapıyorlar. Her gelişi terörle mücadelede çok önemli bir başarı olarak görüyoruz. Bunun altını çizerek, terör örgütünün tüm psikolojisini etkilediğini ve ciddi bir şeyi ortaya çıkardığını söylemeliyim. Anne babalar, özellikle Diyarbakır’daki anneler çok etkilendi ve hala etkilemeye devam ediyor. İrade, kararlılığı, toplam protestoları ve çağrıları önemli sonuçlar verir.

Terör örgütü Türkiye gündemden çıkacak

2020’de PKK’ya büyük darbeler vuruldu. 2021 ile ilgili bize ne söyleyebilirsiniz, şimdi son mu?

2021, 2022 ve 2023, yani bu yıl ve önümüzdeki yıl Türkiye genelinde PKK terör örgütünün faaliyetleri terörize etme çabalarına rağmen daha da azalacak. Terör örgütünden, Türkiye gündeminden çıkarılma çabalarımız ve mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Bunu gerçekleştireceğiz. Dağdaki terörist sayısını azaltmak için hedeflerimiz var. Ama bunun dışında, sadece terörizmle değil; İnşallah kalkınma, eğitim ve diğer alanlarda terörizmle mücadeleyi tam anlamıyla ifade eden adımların güçleneceği ve sonuçlanacağı bir yıl olacaktır.

Kaç terörist olduğunu biliyoruz

‘Bu teröristlerden tamamen temizlendi. Amanoslar’da böyle oldu .. O kadar kaldı .. İstihbarat anlamında hangi teröristin nerede olduğunu biliyor musunuz?

Hangi teröristin nerede olduğunu, oradaki teröristlerin ve orada kimlerin terörist olduğunu, geçmiş eylemlerinin ne olduğunu ve mevcut kapasitelerinin ne olduğunu biliyoruz.

Darbe diyenler akıl hastası

Son zamanlarda sosyal medyada bir hareket var .. Darbe söylemi hatta darbe çağrıları yapılıyor .. İçişleri Bakanı olarak bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Darbe ile ilgili değerlendirmelerini yapanlar eski özlemlerini dile getiriyorlar. Darbe açıklaması yapanlara daha doğrusu yakınlarına tavsiyem onları tedaviye götürmeleri. Tedaviye ihtiyaçları var. Çünkü akıl hastaları. Sabah onunla kalkarlar ve akşam onunla yatarlar. Bu tür hasta ruhların gündemimizi işgal etmesine izin vermemeliyiz. Türkiye’nin çok işi var.

Türkiye’nin varlığından rahatsız olanlar var

Boğaziçi Üniversitesi için eylem çağrıları yapılıyor .. Politikacıların da oraya gittiğini görüyoruz .. Eylemi destekleyenler var .. Olayları nasıl değerlendiriyorsunuz?

2020, tüm dünyanın salgın nedeniyle zorlandığı bir yıldı. Pek çok karışıklığa rağmen dünyanın Türkiye’de önemli bir şey yaşamadığına dikkat edin. Türkiye’de bu salgın, kamu düzeni, kamu güvenliği, barış ve düzenin sürdürülmesinin getirdiği zorluklara rağmen istisnai bir dönem yaşıyor. Dünyanın gelişmiş ülkelerine baktığımızda salgının sadece Fransa’da değil, Avrupa’nın diğer ülkelerinde de ortaya çıkardığı sonuçlar bir düzen eksikliğine neden oldu. Türkiye onu gerçekten harcadı gerçekten istisnai bir şekilde. Şimdi bundan rahatsız olanlar olabilir. Bu, Türkiye’nin bu kadar çok harcama yaptığı sakinlikte zor bir dönem mi? ‘ Bundan rahatsız olanlar olabilir. Burayı kazıtmak isteyenler olabilir. Ama ne milletimiz ne de buna izin veriyoruz.

Peki yeni bir Gezi başlatma kapasiteleri var mı?

Halep oradaysa arşınlar burada! .. “

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi