Bakan Soylu: ‘Ağustos ve Eylül aylarında terörist sayısını 300’ün altına düşürmeyi amaçlıyoruz’

Bakan Soylu: ‘Ağustos ve Eylül aylarında terörist sayısını 300’ün altına düşürmeyi amaçlıyoruz’
22:12 - Temmuz 14 2020 Salı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, selden etkilenen Artvin Yusufeli’nin ziyaretinden sonra Erzurum’a geldi. Bakan Soylu geçtiğimiz günlerde Erzurum’un Şenkaya ilçesinde bulunan 3 teröristi etkisiz hale getiren Jandarma Özel Eylem Birimi’ni ziyaret etti.

Bakan Soylu, konuşmasında yakalanan teröristlerin amacının Karadeniz Bölgesi’ne sızmak olduğunu belirterek, “Geçen hafta burada bize büyük bir onur verdiniz. Şehitlerimiz, şehitlerimiz, gazilerimiz ve bu ulusun şehit ve gazileri aileleri adına size şükranlarımızı ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bu operasyondan alınan zekanın değerlendirilmesi devam ederken, biz her zaman adım adım takip edildi. Dualarımız hep seninle oldu. Bu önemliydi. Bazen çok sayıda nötralize ettiğimiz teröristler var, ancak amaçları Karadeniz Bölgesi’ne sızmak ve o bölgenin barışını ve huzurunu bozmak ve halkımızı ve milletimizi rahatsız etmekti. Biz ve siz de bu grubu bir yıldır takip ettiğimizi biliyoruz ve bu grubun başlangıcında sizi ilk nötralize eden, Karadeniz’i tanıyan terörist orada bulunduğunu, buraya nasıl sızacağını biliyor ve Artvin de dahil olmak üzere sızdırılabilecek tüm noktalar. Arkadaşlarınız alanı tek tek kapatarak alanı engellemeye çalışıyordu. Yine o gruptaki biri o bölgeyi bilen insanlardan biriydi. Yani size karşı koyamayan ve teslim olamayanlardan biriydi. Bu nedenle geçen yıl Karadeniz’de Eren Bülbül çocuklarımızı ve iş arkadaşımızı, küçük memurumuzu şehit edenleri birer birer nötralize etti ve arkadaşlarımız onları temizledi. Şimdi oraya tekrar sızmaya çalışıyorlardı. Bunu engelledin. Bir tarifiniz var. Siz bizim ve bu ulusun kahramanlarısınız. ”

“620 ekibimiz terörizmle mücadele alanında”

Bakan Soylu ayrıca, şu anda ülke genelinde 620’den fazla askerin terörle mücadele ettiğini vurguladı. ” bazıları sınırda. bu ulusun onuruna büyük bir mücadele veriyorlar ve bu ulusun barış, birlik ve kardeşliğinde açlıktan ölenlerden vazgeçmemeliler. Bugün, Cudi’de bu ulus için kahramanca savaşan bazılarınız var. Cudi’nin merkezine 18 kuleyle girdik. Bugün Bakan Yardımcısı, Jandarma Genel Komutanı ve Jandarma Bölge Komutanı Sefine adlı alanda bugün operasyonun nasıl devam ettiğini ulusumuzla paylaştı. Bunun ileri sürdüğünüz irade ve cesaretle gerçekleştiğini ifade etmek istiyorum ve hepimizi huzurunda Başkanımızı minnettarlıkla anmak istiyorum, bu da irademizi ve cesaretimizi güçlendiriyor ve bize yeni bir boyut getiriyor. öne sürdüğü strateji ile terörizme karşı savaşmak. Kahraman oğullarımızla her zaman sizinle, bizimle birlikte olan bu mücadelede hangi adımları attığımızı ve neye ihtiyacımız olduğunu bilmenizi istiyorum. ”

“Ağustos ve Eylül aylarında terörist sayısını 300’ün altına düşürmeyi hedefliyoruz”

Bakan Süleyman Soylu, hedeflerinin Agustosa’ya kadar ülke genelinde terörist sayısını toplamda 300’e düşürmek olduğunu söyledi: “Şu anda ülkede 407 terörist kaldı. Bu ayın sonunda bu 407 teröristi bir araya getireceğimiz mücadele ile 400’ün altına indireceğiz. Ağustos ve Eylül aylarında bunları 300’ün altına düşürmeyi hedeflediğimize inanıyorum ve bunu birlikte yapacağız. Yarın için bu ülkenin kardeşliğini, birliğini, gelişimini, büyümesini ve çocuklarını ümit eden bu ulusa musallat olanlara bu topraklara verdikleri masrafları verme fırsatı sunmayacağız. Bunu birlikte sağlayacağız. Bu milletin 780 bin kilometre karesinde çocuklarımız, açığa vurduğunuz irade ve fedakarlıkla okullarını okuyacak doktor ve mühendisler olacak. Bu ülke için iyi çocuklar yetiştirecekler. Bunu yapacak olanlar sensin. Tanrı sizi korusun, ayağınıza dokunmayın ”.

Bakan Soylu, İl Jandarma Komutanlığı ziyaretinden sonra otelde kamp yapan ve başarılar dileyen Katar Atletizm Milli Takımı ile bir araya geldi. Katar sporcuları Bakan Soylu’ya bir hediye verdi.

Sefa Tetikleyici – Özge Bozo

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi