Bakan Selçuk’tan okullarda yeni döneme ilişkin açıklama

Bakan Selçuk’tan okullarda yeni döneme ilişkin açıklama
14:00 - Kasım 20 2020 Cuma

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda yeni döneme ilişkin bir televizyon kanalında açıklamalarda bulundu. Sürecin dinamik bir süreç olduğunu anlatan Bakan Selçuk, “Bu süreç dinamik bir süreç, verilere bakarak değerlendirmemiz gereken bir süreç. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin sağlığını riske atacak durumda değiliz. Kararlarımızı buna göre güncelliyoruz ”.

Okulları günlük olarak izlediklerini ve değerlendirdiklerini belirten Bakan Selçuk, “Toplumun genel artışı okullarımızı riske atma ihtimalini artırıyor. Bilimsel Komite’ye de danıştık ve böyle bir karar bilimsel bir öneri çıkarıldığı için geliştirildi ”dedi.

Verilerin gösterdiği seçeneği seçeceklerini belirten Bakan Selçuk, “Ne tür bir dönüşüm değişecek, bakacağız, hocalarımızla eğitimler vereceğiz, devam edeceğiz, ara değerlendirmeler var. Verilerin bize gösterdiği seçeneği seçiyoruz. “Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi onları tehlikeye atacak bir duruma sokmayacağız.”

Şimdiye kadar bazı sınavların yapıldığını vurgulayan Bakan Selçuk, “Çocuklarımızın haftada bir gün sınava gitmesi doğru değil, biz de sınavları erteledik. Şimdiye kadar bazı sınavlar yapıldı. Bunların tümü geçerli sayılacaktır. 4 Ocak’ta okullar açıldığında hangi hafta yapılacağını göreceğiz. Salgının seyri net değil, yarattığımız senaryoyu paylaşmak doğru değil. Şimdi verilere baktığımızda yıl sonuna kadar staj yapılmaması konusunda ortak bir kanaat var, karar verildi ”dedi.

Bakan Selçuk, çalışan annelerin çocuklarını okul öncesi kurumlara verebilme yeteneklerine ilişkin de açıklamalarda bulundu ve “Çalışan annelerin çocuklarını okul öncesi kurumlara verebilecekleri konusunda olumlu bir haber olacağını düşünüyorum. Onunla ilgili çalışmalar devam ediyor. Gün boyunca tüm milli eğitim müdürlüklerine ve okullara bilgi verilecektir ”dedi.

Sanki Türkiye Bakanı Selçuk sanki erişim sorunlarının tek gerçek kaydı olmayacak, şu ifadeleri kullandı:

California’da bile bir erişim sorunu var. Bütün dünya düşünüyor. Altyapıların kurulumu kolay değil, kısa süreli iş değil. Bunu Mart ayından beri yapıyoruz. Bir zamanlar 4 saat boyunca bir sorun çıktı. Dünyada öğretmenlerin ve öğrencilerin yoğun olarak kullandığı bir site var mı? Önümüzdeki dönem için de deneyim kazandık, altyapımızı güçlendirme fırsatı yakaladık. “

Bakan Selçuk, akademik destek yazılımı olduğunu ve bunun dünyanın 3-4 ülkesinde olduğunu belirterek, “Video kütüphaneleri kurduk. Çocukların izleyebilmesi için her dersin videosunu oluşturalım. Bu videoları da TRT EBA’ya koyduk. Akademik destek yazılımımız var, bu dünyada 3-4 ülke var. Bunların hepsini çocuklarımızın işini kolaylaştırmak için yaptık ve önümüzdeki hafta çocuklarımızın sınavla ilgili içerik üzerindeki yükünü azaltmak için çocuklarımız lehine çalışacağız. Bu yıl ilk defa öğrencilerimize ders kitabı dışında kaynak verdik, okullarımızda olmayanlar varsa oradan alabilirler ”dedi.

Bakan Selçuk, bu süreçte öğretmenlerimizin zorlandığını bildiklerini belirterek, “Öğretmenlerimizin de bu süreçte sıkıntı yaşadığını biliyoruz. Tüm halkımız da bilmeli ki; uzaktan eğitim yüz yüze eğitime göre daha yorucu ve daha zordur. Öğretmenlerimiz bu süreçte çok daha yorgun ve elbette hepsine emeklerinin karşılığı olarak harç verilecek ”dedi.

Mevlüt Hasgül

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi