Bakan Selçuk’tan müjde! Ziyafet öncesi ödenecek

Bakan Selçuk’tan müjde! Ziyafet öncesi ödenecek
11:00 - Temmuz 25 2020 Cumartesi

Bakan Selçuk, bu yıl Kurban bayramı nedeniyle 31 Temmuz-3 Ağustos tarihleriyle örtüştüğünü, evde bakım ve yaşlı ve engelli emekli maaşlarının ödeme tarihlerini ileri sürdüklerini söyledi. Yaşlı ve engelli emekli maaşlarının her ayın 5 ila 9’u arasında peşin ödenmesini hatırlatan Bakan Selçuk, “Bu yıl kutsanmış Ramazan Bayramı vesilesiyle Ağustos ayının ödemelerini vurguladık. 29 Temmuz’da tek bir günde herkes için ödeme yapacağız ”dedi. Bakan Selçuk, evde bakım ödemelerinin 29 Temmuz’da da yapılacağını belirtti.

1,4 milyon vatandaş engelli ve yaşlılık maaşlarından faydalanacak

Bakan Selçuk, Ağustos ayında aylık ve engelli aylıklarından 768 bin yaşlı ve 636 bin engelli olmak üzere toplam 1,4 milyon vatandaşın yararlanacağını belirtti. Bu miktarın bu yıl yaklaşık 12 milyar TL’ye ulaşmasını bekliyoruz ”dedi.

535 bin vatandaş evde bakım emekliliğinden faydalanacak

535 bin engelli vatandaşın evde bakım hizmetlerinden de faydalanacağını vurgulayan Bakan Selçuk, toplam 827 milyon TL’nin ödeneceğini söyledi. Ödemelerin tüm engelliler ve yaşlılar için faydalı olmasını isteyen Bakan Selçuk, “Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın ve ailelerinin mübarek Bayram Bayramlarını kutluyorum” dedi.

Utku Şimşek

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi