Bakan Selçuk: ‘Tüm çocuklarımıza sorumlu ve bilinçli davranışlarından dolayı şükranlarımı sunuyorum’

Bakan Selçuk: ‘Tüm çocuklarımıza sorumlu ve bilinçli davranışlarından dolayı şükranlarımı sunuyorum’
14:00 - Haziran 20 2020 Cumartesi

Küresel korona virüsü salgını nedeniyle, bu yıl öğrencilerin, öğretmenlerin ve tüm toplumun sağlığını korumak için farklı önlemler uygulanmıştır. Muayene tarihinden salon sayısına, dezenfeksiyon prosedürlerinden maskeye kadar her sayı Sağlık Bakanlığı Bakanlığının görüşleri alınarak titizlikle incelenerek, alınacak kurallar muayene günü belirlendi. . Geçen yıl LGS’deki 3.800 binada 59 bin 568 salon teklif edildi. Bu yıl sosyal mesafeyi korumak için 18 bin 139 bina ve 111 bin 918 salonda sınavlar yapıldı.

Salon sayısındaki artışa paralel olarak sınava katılan öğretmen sayısı da artmıştır. 2019 LGS’de 148 bin 946 öğretmen yer alırken, bu yıl 353 bin 158 öğretmen görev aldı. Diğer sınavların aksine 17 bin 990 danışman da sınav alanlarındaki öğrencilere eşlik etti. İki oturum arasındaki 45 dakikalık aralıkta, danışmanlar ebeveynlerin öğrencilerle iletişimini sağlamıştır. Ayrıca, evde veya hastanede eğitim gören öğrenciler ile devam eden hastalık, zihinsel engel, fiziksel engel, otizm spektrum bozukluğu, zihinsel ve duygusal bozukluk, işitme bozukluğu veya görme bozukluğu olan öğrenciler de uygulanmıştır. Evde ya da hastanede eğitim hizmeti almaya devam edenler ve evde ya da hastanede doktor raporu ile muayene hizmeti alması tavsiye edilenler, evde / hastanede muayene tedbiri aldı.

“Barış ve güvenle tamamlandı”

Sınavın barışçıl ve güvenli bir şekilde tamamlandığını belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Öğretmenlerimizin talimatlarına göre hareket eden ve uyarılarımıza gerek kalmadan sosyal mesafelerini koruyan tüm çocuklarımıza şükranlarımı sunuyorum. sorumlu ve bilinçli davranış. Ayrıca, okul binalarında aldığımız önlemlere saygı duyan, sorumlu, bilinçli, çözümleyici ve bizimle işbirliği içinde olduklarını hisseden binaların dışındaki kalabalıklardan kaçınmaya çalışan tüm ebeveynlere selamlarımı ve sevgilerimi sunuyorum. Testin sağlıklı bir şekilde tamamlanmasına önemli katkılarda bulunan Bakan Yardımcısı Mahmut Özer ve sürecin başından beri başarıyla koordinasyonunu yürüten Sağlık Bakanlığım, Ölçüm Genel Müdürü Sadri Şensoy , Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri ve sürecin zorluğu nedeniyle sürece büyük çaba gösteren meslektaşları. 81 ilde aylardır başarılı bir şekilde süreci destekleyen tüm bürokratlara, meslektaşlara ve tüm il müdürlerine, okul müdürlerine, öğretmenlere ve paydaşlara şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca, çocuklarımız için evde kalan tüm vatandaşlarımıza ve destek veren herkese içtenlikle teşekkür ediyorum ”dedi.

Sınav kitapçıkları 22 Haziran Pazartesi gününden itibaren okullardan alınacaktır. Sonuçlar 16 Temmuz’da duyurulacaktır.

Cevdet Fırat Aydoğmuş

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi