Bakan Selçuk: & quot; E-devlet üzerinden Aile Danışmanlığı hizmetine başvurular 13 bine ulaştı & quot;

Bakan Selçuk: & quot; E-devlet üzerinden Aile Danışmanlığı hizmetine başvurular 13 bine ulaştı & quot;
12:00 - Ağustos 18 2020 Salı

Bakan Selçuk, aile kurumunu korumak ve güçlendirmek, aile bütünlüğünü sağlamak ve aileyi nakletmek amacıyla 2012 yılından bu yana 81 ildeki İl Müdürlükleri ve Sosyal Hizmet Merkezlerinde uzman personel aracılığıyla vatandaşlara ücretsiz “Aile Danışmanlığı” hizmeti verdiklerini belirtti. gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde değer verir.

“Aile içi iletişimi güçlendirmeyi hedefliyoruz”

18 Kasım 2019 tarihinden itibaren e-devlet sisteminden başvuruları kabul ettiklerini belirten Selçuk, “Vatandaşlarımız e-devlet üzerinden başvuru yapmaları halinde, Aile, İşçi İl Müdürlüğü’nden randevu sistemi üzerinden Aile Danışmanlığı hizmeti alabilirler. ve illerindeki Sosyal Hizmetler. “Danışmanlık hizmeti ile vatandaşlarımızın aile içindeki iletişimini güçlendirmeyi, sorunlarla başa çıkmalarına destek olmayı, problem çözme becerilerini artırmayı ve aile bütünlüğünü sağlamayı hedefliyoruz.”

“Sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ediyoruz”

Pandemi sürecinde Aile Danışmanlığı hizmetini telefon ve online görüşme olarak sürdürdüklerini belirten Bakan Selçuk, “1 Temmuz 2020 itibariyle maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarını yeniden yüz yüze uyguluyoruz” dedi.

“52 bin vatandaşa hizmet verdik”

Selçuk, bugüne kadar 52 bin vatandaşa Aile Danışmanlığı hizmeti verdiklerini, 2019 yılından bu yana 13 bin kişinin e-devlet üzerinden Aile Danışmanlığı hizmetine başvurduğunu kaydetti. Selçuk Bakanımız, “Vatandaşlarımız, e-Devlet Sistemi’nde https: //www.turkiye.gov.tr/ acshb ailesi linkinden giriş yaparak-danışmanlık-Aile Danışmanlığı için başvur hizmetinden yararlanma talebinde bulunabilirsiniz “dedi.

Utku Şimşek

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi