Bakan Selçuk: ‘Kendi işini kurmak isteyen engelliler için hibe destek başvuruları başladı’

Bakan Selçuk: ‘Kendi işini kurmak isteyen engelliler için hibe destek başvuruları başladı’
13:00 - Haziran 14 2020 Pazar

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2014 yılından bu yana kendi işini kurmak isteyen engelli insanları desteklemeye devam ettiklerini ve bu kapsamda 2 kişilik projeye 96 milyon 944 bin TL hibe sağladık. bin 291 engelli.

Hibe desteği 65 bin liraya yükseldi

Engelliler için 50 bin TL’lik hibe desteği tutarının 65 bin TL’ye çıkarıldığını belirten Bakan Selçuk, hibe desteğinden yararlanmak isteyen engellilerin projeleri ile 17 Temmuz 2020 tarihine kadar İŞKUR İl Müdürlüklerine başvurması gerektiğini söyledi.

“Çalışmak için hiçbir engel yok”

Bakan Selçuk, “Bakanlık olarak ‘çalışmak için hiçbir engel yok’ diyerek yola çıktık. Engellilerimizin kendi işlerini kurmaları, mesleki eğitim ve rehabilitasyon, iş ve işyerine uyum, engellilerin iş bulmasını sağlayacak teknolojileri destekleme, korumalı işyeri desteği için projeleri destekleyeceğiz. Bu desteğin amacı özürlülerimizin kendi işlerini kurmalarına, mesleki eğitim alarak istihdam ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmaktır. Verdiğimiz hibelerle engelli insanlarımızın hayallerini desteklemeye devam edeceğiz. ”

Bir proje sunmak isteyen vatandaşlar, “Duyurular’da yayınlanan başvuru kılavuzuna ve formata göre 17 Temmuz 2020 tarihine kadar illerindeki İl Çalışma ve İstihdam Büroları İl Müdürlüklerine elden ya da posta yoluyla teslim edebileceklerdir. “bölümünde www.iskur.gov.tr.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi