Bakan Selçuk, her kademeye eğitim veren özel okullara gerekli cezaların verileceğini açıkladı.

Bakan Selçuk, her kademeye eğitim veren özel okullara gerekli cezaların verileceğini açıkladı.
13:00 - Eylül 22 2020 Salı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Özel okulların tüm derslerde öğrencilerini aldıklarına dair haberler de alıyoruz. Bir şeyi çok açık bir şekilde belirtmek isterim. Bununla ilgili tüm takipler yapılıyor. Acil bir soruşturma var. ve yaptırımların uygulanması. ”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Müdürlük Salonundaki “Okuyan Balık” Sesli Elektronik Kütüphanesi’nin tanıtımının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yüz yüze eğitimin ilk gününü anlatan Selçuk, tüm illerde katılımın oldukça yoğun olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “İlk gün itibariyle katılım beklediğimizin çok üzerinde oldu, bu bizi çok mutlu etti. Genel rakamlar bir hafta içinde gelecek ama ilk günkü izlenimimiz yüksek katılım olduğu yönünde. tüm iller ve ilçeler başta olmak üzere birinci sınıfta. Öğretmenlerimiz ve okul müdürlerimiz kendilerini bu işe adadılar. Sorun olmadı, ilk sen duyardın. Bu anlamda bu konudaki tedbirlerimizi güçlendirerek devam edeceğiz. ” dedim.

İTÇ’deki yoğunluk nedeniyle söz alan Selçuk, “İTÇ’deki yoğunluk bizler için olumlu haber. İnanılmaz bir talep var. Dünyanın çok büyük sitelerinde bazen duraklamalar oluyor, sonra bu duraklamalar ortadan kalkıyor. Bu altyapı daha da ileriye gidecek. İTÇ Destek Merkezleri güçlendirildi. Yarım saat önce sayı itibariyle 8 bin 668 olduğunu ve akşam 9 bin olacağını söylemeliyiz. Gerekli tedbirler alınıyor “dedi.

Bakan Selçuk, bazı özel okulların her kademesinden öğrenciyi okullara davet ettiği gerçeğiyle ilgili olarak, “Özel okulların tüm sınıflarda öğrencilerini almasıyla ilgili haberler de alıyoruz.” Bu ulusal düzeyde alınan bir karar. Bu karara kısmen uymayan okullarımız varsa gerekli önlemler alınıyor ve cezalar veriliyor. Bu cezalar bir kurum meselesidir. ”

Emin Kuvat – İbrahim Berat Yılmaz

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi