Bakan Selçuk: “Giresun’daki sel felaketinden etkilenen vatandaşlarımıza 2,5 milyon TL transfer edeceğiz”

Bakan Selçuk: “Giresun’daki sel felaketinden etkilenen vatandaşlarımıza 2,5 milyon TL transfer edeceğiz”
13:00 - Ağustos 25 2020 Salı

Bakan Selçuk, afetten etkilenen vatandaşlar için bölgedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına 2,5 milyon TL aktarılacağını belirtti.

Selçuk, her türlü doğal afetten sonra vatandaşları yalnız bırakmadıklarını, her türlü maddi ve manevi desteği verdiklerini belirtti.

Bakanlığa bağlı psiko-sosyal destek ekiplerinin olayın meydana geldiği andan itibaren sahada çalışmalarına başladığını hatırlatan Bakan Selçuk, 60 kişilik psiko-sosyal destek ekibinin ve 2 mobil Sosyal Hizmet Merkezi aracının hizmet verdiğini kaydetti.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler de paylaşan Bakan Selçuk, “Vatandaşlarımızın kendilerini yalnız hissetmemeleri için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Ekiplerimiz ve 2 mobil Sosyal Hizmet Merkezimiz Giresun’un Dereli ve Tirebolu ilçelerinde ve çevresinde faaliyetlerine devam ediyor. Ayrıca kayıp vatandaşlarımıza yönelik arama çalışmaları devam ediyor. PSD ekiplerimiz kayıp ve ölen yakınlarına gerekli tüm desteği sağlıyor ”dedi.

Doğal afetlerden etkilenen vatandaşlarımızın acılarını hafifletmek için psikolog, sosyolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan ekiplerimizin ellerinden gelen tüm gücüyle çalıştıklarını belirten Bakan Selçuk, “Ekiplerimiz vatandaşlarımızla birebir temas halinde. Kullanılmış.

Bakan Selçuk, “Afette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” mesajını paylaştı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi