Bakan Selçuk: “Geçtiğimiz yıl 577 bin TL’yi korumalı işyerlerine aktardık”

Bakan Selçuk: “Geçtiğimiz yıl 577 bin TL’yi korumalı işyerlerine aktardık”
11:00 - Ekim 27 2020 Salı

Bakan Selçuk, engelli bireyleri ilgi, yetenek ve becerilerine odaklayarak yerleştirmek ve uzun süre iş hayatında kalmalarını sağlayan istihdam modellerini yaygınlaştırmak için özel sektörle işbirliği yaptıklarını söyledi.

Selçuk, işgücü piyasasına getirilmesi zor olan zihinsel veya zihinsel engelli bireylere istihdam yaratmak için özel olarak tasarlanmış çalışma ortamlarına sahip korunaklı işyerlerine ödenek transfer ettiklerini kaydetti.

2019 yılında her engelli için ödenen aylık 720 TL tutarının 2020 yılında 763 TL’ye yükseldiğini vurgulayan Selçuk, “Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından 2019 yılında 577 bin TL’yi Korumalı İşyerlerine aktardık” dedi.

Korumalı İşyerleri nedir?

Korumalı İşyeri; İşgücü piyasasına girişi zor olan zihinsel veya zihinsel engelli bireylere istihdam yaratmak amacıyla teknik ve mali olarak devlet tarafından desteklenen ve çalışma ortamı özel olarak düzenlenmiş bir işyeri olarak tanımlanmaktadır. Korumalı işyerlerinde; Zihinsel veya zihinsel engelli olanlar en az yüzde 40 çalışabilir. Belirtilen niteliklere sahip en az 8 engelli, korumalı işyerinde çalışmak zorundadır.

Ali Narguner

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi