Bakan Selçuk: “Emeklilere 11 milyar TL ziyafet bonusu verdik”

Bakan Selçuk: “Emeklilere 11 milyar TL ziyafet bonusu verdik”
14:12 - Temmuz 30 2020 Perşembe

Bakan Selçuk, emekli vatandaşlara sunulan hizmetler hakkında açıklamalarda bulundu. Zehra Zümrüt Selçuk, emeklilik başvurularının elektronik ortamda alındığını ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından hızla sonuçlandırıldığını vurguladı. Emeklilik emeklilik dönemi 2002 yılında 3 ayı aşarken, bugün emeklilik emeklilik işlemlerini ortalama 13 gün içinde sonuçlandırıyoruz. Emekliler ve yararlanıcılar ilk aylık faturalarıyla ilgili birikmiş ödemelerini almak için neredeyse iki ay beklemek zorunda kalırken, bunları birikmiş geçmiş ödemelerini beklemeden aylık faturalarının ödenmesini talep ettikleri bankalara gönderiyoruz. ”

Emekli vatandaşlara E-Devlet aracılığıyla aylık olarak tercih ettikleri bankadan ödeme yapma imkanı sunulduğunu kaydeden Selçuk, PTT aracılığıyla emekli maaşı alan emeklilere talepleri üzerine evlerinde ödeme yapıldığını da hatırlattı.

Emeklilere yapılan promosyon ödemelerinin banka tarafından yatırıldığını belirten Selçuk, “Bankalarla 2020-2022 için emekli vatandaşlarımızın terfiiyle ilgili bir anlaşmaya vardık. Bu kapsamda aylık 1.500 TL, 500 TL maaş alan emeklilerimiz, 1.500-2.500 TL, 625 TL ve emekli maaşları 2.500 TL’nin üzerinde olan emeklilerimiz 750 TL promosyon alma fırsatına sahip oldular.

“En düşük emeklilik 1.500 lira”

Bakan Selçuk, Nisan 2020 ödeme dönemi itibariyle emeklilik, maluliyet ve ölüm aylıkları için yapılan dosya ödemelerinde alt limitin 1.500 TL’ye çıkarıldığını hatırlattı. Bakan Selçuk, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilere 1.000 TL tatil bonusu verildiğini, “Her seferinde 12.4 milyon emeklilik tatili için 1.000 TL ödedik. Bu kapsamda ödediğimiz tatil ikramiyelerinin tutarı 64,2 milyar liraya ulaştı. ” dedim.

Emeklilere gayri safi yurtiçi hasılaya yapılan ödemelerin 2002 yılında yüzde 4,6 olduğunu söyleyen bu oran, 2019 yılında yüzde 7’ye yükseldi: “Aralık 2002 ve Temmuz 2020’de, en düşük çalışan emeklilik maaşlarının yüzde 72’si; Bağ-Kur pansiyonları yüzde 168; Gerçek artışın yüzde 46’sı memur emekli maaşlarına yapılmıştır ”.

“Emeklilik sonrası işlerde çalışan emeklilerimizin emekli maaşlarından yüzde 15 oranında kesilen sosyal güvenlik desteği prim indirimini kaldırdık. Zehra Zümrüt Selçuk, emeklilik döneminde emeklilerin girişimci olmalarının önünü açtıklarını söyledi.

Emekli vatandaşlara kaliteli sağlık sigortası sağladıklarını, kaliteli ve sürdürülebilir sağlık hizmetlerine erişim sağladıklarını belirten Bakan Selçuk, emekli vatandaşlarımız için çalışanlara uygulanan% 20 ilaç katkı oranının% 10 olarak alındığını ifade etti. Bakan Selçuk, emekli maaşları, ödeme yeri, tarih, ilaç ve muayene ücreti de dahil olmak üzere tüm bilgilerin e-devlet aracılığıyla görüntülenebileceğini kaydetti.

Selçuk, “Haftanın 7 günü, günün 24 saati emekliye hizmet ediyoruz.

Bakan Selçuk, “Hem emeğimiz hem de emekliliğimiz ana tacımızdır. Ülkemizin gelişiminde ter döken tüm emeklilerimizle beraberiz. Emeklilerimizin aileleri ve sevdikleriyle mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmelerini diliyorum. Sizleri tatillerinde kutluyorum. ”

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi