Bakan Selçuk: ‘ASDEP ile 5.2 milyon vatandaşa ulaştık’

Bakan Selçuk: ‘ASDEP ile 5.2 milyon vatandaşa ulaştık’
11:00 - Ekim 3 2020 Cumartesi

Bakan Selçuk, arz odaklı ASDEP ile vatandaşların kamu hizmetlerinden etkin bir şekilde yararlanabilmeleri için ihtiyaç sahibi tüm hanelere ulaşarak yaşam koşullarını iyileştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Sosyal ihtiyacı yüksek olan bölgeleri önceliklendirerek sosyal hizmet ve sosyal yardıma muhtaç vatandaşları belirlediklerini vurgulayan Selçuk, vatandaşları ihtiyaçlarına uygun hizmet modellerine yönlendirdiklerini kaydetti.

“2,6 milyon hane ziyaret ettik”

Bakan Selçuk, “ASDEP ekiplerimiz 5,2 milyon vatandaşla yüz yüze görüştü. 2,6 milyon haneyi ziyaret eden ekiplerimiz, vatandaşlarımıza ihtiyaç duydukları hizmetle ilgili rehberlik ve yönlendirme hizmeti verdi ”dedi.

“19 bin muhtar ve 8 bin öğretmenle görüştük”

Vatandaşların ihtiyaç duydukları hizmetlere erişimini artırmak için diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordineli çalıştıklarını vurgulayan Bakan Selçuk, “ASDEP hizmeti ile 19.765 muhtar ve 8.889 öğretmenle de görüştük” dedi.

ASDEP bilgi, rehberlik ve oryantasyon hizmetleri sunar

Saha araştırması yapan ASDEP ekipleri, hane ziyaretleri ile vatandaşlara ihtiyaç duydukları hizmetler ve konularda bilgi, rehberlik ve rehberlik hizmetleri vermektedir. ASDEP ekipleri tarafından tespit edilen durumlar bakanlığın yetki alanında ise vatandaşların sosyal hizmet modellerinden yararlanmaları sağlanmaktadır. Bakanlığın yetkisi dışındaki durumlarda vatandaşlar ilgili kamu kurumlarına yönlendirilir.

Bayram Tipi

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi