Bakan Selçuk açıkladı: Süre uzatıldı

Bakan Selçuk açıkladı: Süre uzatıldı
09:00 - Aralık 2 2020 Çarşamba

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Covid-19 salgınının işgücü piyasası üzerindeki etkilerinin en aza indirilmesi ve istihdama destek amacıyla Bazı İddiaların Yeniden Yapılandırılması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun Resmi Gazete’de yayınlandığını belirtti . açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı kararıyla “Normalleşme Desteği” nin 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatıldığını belirten Selçuk, “3 ay olan kullanım süresi 6 aya çıkarıldı. Bu desteklere” Normalleşme Desteği “adı altında devam edeceğiz. “Normal çalışma düzenine geçen iş yerlerimiz için. Böylece istihdamı korumaya devam edeceğiz”.

Ek istihdam desteği

Bakan Selçuk, istihdamı koruma ve artırma kapsamında işverenlere prim ve vergi desteğini düzenleyen “Ek İstihdam Teşviki” döneminin 31 Aralık 2022’ye kadar uzatıldığını paylaştı. Selçuk, bu teşvikle bunlara prim desteği verildiğini belirtti. Bir önceki yıla ait ortalama sigortalı sayısına ek olarak istihdam edilenler devam edecek.

Kadınların, gençlerin ve mesleki yeterlilik belgesine sahip kişilerin istihdamına uygulanan teşvik hakkında açıklamalarda bulunan Selçuk, bu teşvikin süresinin 31 Aralık 2022’ye kadar uzatıldığını söyledi. Selçuk, bu tedbirlerin koruma ve artırma noktasında alınmasını diledi. Employment Shield ile istihdam; çalışanlarımız, iş arayanlar ve işverenlerimiz için faydalı olacaktır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi