Bakan Selçuk: ’86 firmada 156 ürün incelemesi yapıldı’

Bakan Selçuk: ’86 firmada 156 ürün incelemesi yapıldı’
10:00 - Ağustos 21 2020 Cuma

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, çalışanların sağlığı ve güvenliğine yönelik kişisel koruyucu ekipmanların piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerini sürdürmektedir. Bakan Selçuk, 43 farklı ürünün uygunsuz bulunduğunu ve 13 ürünün sakıncalı bulunduğunu belirterek, “Uygun olmayan ürünlerle ilgili gerekli idari işlemleri yapıyoruz. Denetimler kapsamında, kişisel koruyucu ekipmanların (KKD) uygunsuz üretimini, dağıtımını, satışını ve kullanımını önlemek için ürünleri uygun olmadığı tespit edilen üreticilere idari yaptırımlar uygulanmaktadır.

Yerli üreticilerin solunum koruyucuları alanındaki Ar-Ge çalışmalarını desteklemek amacıyla laboratuvarların yetkilendirme sürecinin başladığını hatırlatan Bakan Selçuk, sertifikasyon sürecini kısaltarak iç pazar ihtiyacını karşılamayı ve ihracatı artırmayı hedeflediklerini söyledi. Bakan Selçuk, pandemi sırasında artan ihtiyaç nedeniyle KKD üretmek isteyen üreticilere güvenli ve uygun üretim için teknik destek verildiğini, pek çok farklı türde uygun olmayan maskeye ‘KKD Değil’ metninin verildiğini vurguladı.

Üreticilerin kişisel koruyucu ekipman üretiminde dikkatli olması gerektiğini belirten Selçuk, “Kişisel koruyucu ekipman seçiminde ürünlerin standartlara uygunluğuna dikkat edilerek İSG profesyonelleri ve çalışanlarının görüşleri dikkate alınmalıdır. . Bakanlık olarak iş sağlığı ve güvenliği konusunda insanları merkeze alarak çalışmalarımıza devam ediyoruz ”dedi.

Üreticilerin ihracat yapmaları için gerekli belgeler temin edilerek KKD üretmek isteyen girişimciler ve üreticiler, üretimin nasıl yapılacağı ve Bakanlık tarafından sertifikasyon süreçleri hakkında bilgilendirilir. Bu bağlamda CIMER, solunum koruma ve koruyucu tulum hakkında resmi yazı ve KKD Şikayet Hattı ile ilgili bilgi alma başvurularına yanıt verir.

Utku Şimşek

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi