Bakan Selçuk: ‘1 milyon 670 bin işyerine ve ortalama 10,9 milyon sigortalıya yaklaşık 83 milyar lira destek verdik’

Bakan Selçuk: ‘1 milyon 670 bin işyerine ve ortalama 10,9 milyon sigortalıya yaklaşık 83 milyar lira destek verdik’
11:12 - Eylül 2 2020 Çarşamba

Son iki yılda istihdamın korunmasına önemli destek sağlandığına işaret eden Bakan Selçuk, “İstihdamın korunması ve düzenli prim ödeyen işverenlerimizin maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla verdiğimiz 5 puanlık indirim için, Sigortalılarımızın yaşam standartlarını asgari ücretle yükseltmeyi hedefleyen asgari ücret artışının iş gücü 39,4 milyar TL. Piyasayı etkilememek adına işverenin prim maliyetini düşürmek amacıyla uyguladığımız Asgari Ücret Desteği için 15 milyar TL sağladık. Öte yandan gelişmiş bölgelere sağlanan yatırım desteğinin artırılması, stratejik yatırımların desteklenmesi ve bölgesel gelişmişlik farklılıklarının azaltılması için 2,4 milyar TL bölgesel yatırım teşvikleri, 51 il ve iki ilçede üretim ve istihdam olanaklarının artırılması için 4 milyar Türk lirası teşvikleri dikkate alınarak belirlendi. sosyo-ekonomik gelişme endeksi. Liraya 6 puanlık ek teşvik sağladık ”dedi.

Teşviklerden yararlanan işletme ve çalışan sayısının her geçen gün arttığını vurgulayan Bakan Selçuk, “Devletimiz vatandaşlarımızın iş bulma imkanını artırmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak istihdam teşvik ve desteği vermeye devam ediyor. Tüm fırsatları seferber ederek oluşturduğumuz teşvik ve destek paketleri ile işimizi, çalışanlarımızı ve işverenlerimizi destekliyoruz. Bu kapsamda 18 farklı teşvik ve destek uygulamalarımızla Temmuz 2018’den Haziran 2020’ye kadar yaklaşık 83 milyar lira destek sağladık. 1 Ağustos 2020 itibarıyla istihdamı teşvik etmek ve normalleşmeyi desteklemekle başlayan 19 numaralı desteğimizi kaldırarak, Türkiye’yi büyümeye devam etmeyi hedefliyoruz “dedi.

Bakan Selçuk, “Bu desteklerle kayıtlı istihdamı artırmaya ve kadın, genç ve engelli vatandaşlarımız gibi dezavantajlı grupların istihdama katılımına katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi