Bakan Pakdemirli’den hayvan yetiştiricilerine destek

Bakan Pakdemirli’den hayvan yetiştiricilerine destek
11:12 - Ağustos 2 2020 Pazar

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, hayvanlarını satamayan yetiştiriciler hakkında bir açıklama yaptı ve 2020’de 1,2 milyon sığır ve 3,6 milyon koyun ve keçinin satışa sunulduğunu belirtti.

Bakan Pakdemirli, 2020 yılında kurbanlarını satamayan yetiştiricilerin kurbanı olmayacaklarını belirterek, “Et ve Süt Kurumumuz tarafından piyasada satılamayan tüm hayvanları talep üzerine alacağız. Canlı ağırlık tartımından yüzde 8 tokluk düşüşünün bir sonucu olarak 400 kilogram ve üzeri besi birimi fiyatı, besi koşullarında yüksektir, erkek kasap sığırları, vücuttan yüzde 8 tokluk kaybının bir sonucu olarak 320-399 kilogram arasındadır. ağırlık ağırlıkları. Erkek kasaplık sığırların canlı alım birim fiyatı 18 lira; 2. ve 3. kalite kadın kesilen sığırlar canlı olarak satın alınmayacak ve kurumumuz mevcut satın alma kriterleri ve fiyatları ile satın alınacaktır. ”

Bakan Pakdemirli, küçükbaş hayvanlarda tokluk kaybı göz önüne alınmadan toughlinglerin canlı kilogramının 17 liradan alınacağını belirterek, “Koyun 15 lira / canlı kilogram ve keçi 13 lira / canlı kilogram fiyatından satın alınacak. ”

Satın alma fiyatlarının ve diğer detayların ESK tarafından açıklanacağını belirten Pakdemirli, “Kesime getirilecek kalan kurban hayvanların hayvancılık İl Tarım Müdürlükleri tarafından verilen veteriner hekimler tarafından verilen sevk belgelerini ibraz etmeleri gerekmektedir. pazarlar.”

Mevlüt Hasgül

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi