Bakan Pakdemirli: “Geleceğimizi solumak için tüm halkımızı ağaçlandırma çalışmalarına davet ediyorum”

Bakan Pakdemirli: “Geleceğimizi solumak için tüm halkımızı ağaçlandırma çalışmalarına davet ediyorum”
15:00 - Ekim 13 2020 Salı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay ili, Samandağ ilçesinde 5 Eylül 2020 ve Belen ilçesinde meydana gelen yangınların hepimizi derinden üzdüğünü vurgulayarak, “Maalesef binlerce ağaç ve yaban hayatını kaybettik. bu yangınlar. Bazı vatandaşlarımızın evleri, işyerleri veya eşyaları zarar görürken en büyük tesellimiz vatandaşlarımızın zarar görmemesiydi. Her iki yangını da söndürmek için yoğun çalışan orman yangınları ile mücadele ekibimiz başta olmak üzere yanımızda olan vatandaşlarımıza, kurum ve kuruluşlarımıza ve belediyelerimize teşekkür ediyorum. Ülkemizdeki diğer yangınlarda olduğu gibi Hatay ilimizdeki yangınlarda da vatandaşlarımızın hassasiyeti takdire şayan. Özellikle ülkesini, toprağını, ülkesinin yeşil dokusunu koruyan ve kampanya başlatan kurum ve kuruluşlardan spor kulüplerine, belediyelere, sivil toplum kuruluşlarına, sanat camiamıza ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Belen yangını sonrası yanan alanların yeniden ağaçlandırılması amacıyla.

“Öncelikle 1 M2 yanan alanın bile başka bir amaçla kullanılmayacağını ve hepsinin yeniden ağaçlandırılacağını belirtmek isteriz. Yanan orman alanlarının Anayasamızın 169. Maddesi gereğince yeniden ağaçlandırılması gerektiğini ve Anayasal koruma altında olduğunu belirten Bakan Pakdemirli, şöyle devam etti:

“2019 yılında Hatay ilimizde ormancılık faaliyetlerinden sorumlu Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 1 milyon 333 bini Hatay ilimizde olmak üzere toplam 333 milyon fidan ve 13 milyon fidan dikilmiştir. Hatay ilimizde 2020 yılında yanan alanlarda bir yıl içinde yaklaşık 5 milyon fidan toprağa getirilecektir. Ülkemizde fidan dikim sezonu henüz başlamamış olup, Kasım ayında ilk fidan dikilmesi planlanmaktadır. Ayrıca her bölgenin farklı bir iklim yapısı ve ekosisteme sahip olması nedeniyle Orman Genel Müdürlüğümüz bu alanların ağaçlandırılmasında hangi tip ve kalitede fidanların kullanılacağını planlamakta ve hazırlamaktadır. Hatay ilimizdeki yanan alanların ağaçlandırılmasına katkı sağlamak isteyen vatandaşlarımızı, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü # Geleceğe Nefes Ver kampanyası çerçevesinde her iki yanan alanda fidan dikmeye davet ediyorum. Bu çalışmalara katkı sağlamak isteyen kurum ve kuruluşlarımızın ve vatandaşlarımızın Orman Genel Müdürlüğümüz ile koordineli olması ağaçlandırma çalışmalarının başarısı için önemlidir. İhtiyaç halinde Orman Genel Müdürlüğümüz Ağaçlandırma Daire Başkanlığımız ve [email protected] adresiyle iletişime geçmeleri önemlidir. Ayrıca sadece Hatay’da değil, ülkemizdeki orman yangınları konusunda hassas olan tüm vatandaşlarımız; 11.11.2020 tarihinde # Gelecefes kampanyasında sizleri illerinde fidan dikmeye davet ediyorum. “

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi