Bakan Pakdemirli: ‘886 milyon lira destek ödemesi bugün başlıyor’

Bakan Pakdemirli: ‘886 milyon lira destek ödemesi bugün başlıyor’
15:00 - Haziran 12 2020 Cuma

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İhlas Haber Ajansı Muhabiri Hülya Keklik’e gündemde bir açıklama yaptı. Pakdemirli Kurban Bayramı’nda kurban sayısının yeterli olduğunu belirterek, “Kurban Bayramı için büyük bir riskimiz var. En büyük riskimiz el sıkışma riskimizdir. El sıkışmasının 5 dakika başladığını her zaman hatırlarsınız, o zaman el sıkışır, sonra 2. 8 milyon küçükbaş hayvan, 920 bin büyükbaş kurban hayvan katledildi. “Üreticilerimiz tarafından kesime hazır tutuluyor. Vatandaşlarımız bu konuda endişelenmesin. Hayvanlarını hayvan pazarlarından alabilir ve dini görevlerini yerine getirebilir. ”

“Alanda yeterlilik yüzde 96. 100 dönüm arazi varsa, yüzde 96 yerli tohum, yüzde 4 yabancıdır”

Türkiye şu anda Bakan Pakdemirli’ye ithal edildiğini belirterek, “dana eti temel amacı besylic de sıfır ithalat durumuna geliyor. Bugün Türkiye’de kimse besiklik buzağı ile ilgili ihtiyaç duymuyor, bazı ihtiyati konular nedeniyle ihtiyati bir önlem almıyoruz. ” Türkiye bu konuda çok iyi çalışıyor, iplik satışları Türkiye’nin en güzeli, yakın çevremizdeki hükümette bile yerli tohum konusu çok iyi bilinmemektedir. Türkiye tohum sektöründe ilk 10 – 11 arasında Tarım sektöründe ilk 10’uz, belki de ilk değiliz, ama tüm komşularımız teknoloji sektörüne öncülük eden bir ülke olduk ve bu yıl 1 milyon 150 sertifikalı tohum hedefliyoruz. Bu alanda ciddi ilerleme kaydetmiştir. tarlada yüzde 96 yeterliliktir. 100 dönümlük tarlalar Yüzde 96 yerli tohumunuz varsa, yüzde 4 yabancıdır.Türkiye’de 860 tanesi özü olan 900 tohum şirketi var Yerli tohum şirketlerinden 20’si yerli 20’si yabancı yerli ortaktır. bu anlamda Türkiye ulaşabilecekleri bir yerde olmanın gururunu yaşıyor “dedi.

Türkiye2 buğdayı kendi kendine yeten Pakdemirli’yi ifade eden bir ülkedir, “Bu konudaki aklımızı şaşkınlıkla izliyorum. Türkiye yaklaşık 20 milyon ton civarında buğday üretiyor. Türkiye’nin 18 milyon ton civarında tüketimi var. Bu konuda yeterli.İthalatınız var Eğer bunu neden yaptığını söylüyorsunuz? Makarna ve un fabrikalarımız var .. Makarnada dünyada ikinciyiz.Kumak buğdayını alıp tüm dünyada işleyerek pazarlamak zorundayız. Rusya’nın buğdayı 2. Tarım günlük politikada kullanılmamalıdır. ”

“69 firmanın 136 ürününe ilişkin bir ifşamız var”

Sahtecilik ve taciz açısından cezaların ağırlaştırılacağını belirten Pakdemirli, yeni açıklamaların olduğunu ve “Ceza hukuku konusunda bir çalışma yaptık, çünkü cezaları yetersiz gördük.” 136 seri ürün hakkında bir açıklamamız var, şimdi sizinle konuşuyoruz, sizinle konuşuyoruz 2012 yılından bu yana 551 şirket için 3.500 seri ürünü tüketici bilgisine sunduk. Vatandaşımız bu açıklamaları tam olarak takip ederse, hangi firmaların sorun yaşadığını görüyoruz.Bu firmaların üzerinden geçiyoruz Bugün para cezaları ödenebilir ve üretim devam edebilir, ancak yeni ceza faturasında üretimi durdurma noktasında bir durum ortaya çıkacak ve Kaçak avlanma durumunda tekneye devlet olarak el koydum. “Bu işi yapmayacağım.” kötü kütle işe yaramadı, ama kurallara uymak zorundaydı. Aynı şey yiyeceklerde de olacak Çok fazla im var vahiy ile provizyon. Umarım önümüzdeki yasa ile temiz olur “dedi.

“Evin mutfak alışverişini yapıyorum ve ne yiyeceğimi biliyorum.”

Gıda okuryazarlığının tüketim bilinci için önemli olduğuna dikkat çeken Pakdemirli, “Gıda okuryazarlığı derslerimiz var. Kullanmaya başladığım bir ifade. Tüketim tarihini, tüketim tarihini çok iyi açıklamamız gerekiyor.”

Gelecek İçin Nefes projesinde fidanları toprağa getirdiğimizde benim için çok duygusal bir gündü.

Misyonu sırasında kendisini en çok heyecanlandıran projenin Geleceğin Nefesi projesi olduğunu belirten Bakan Pakdemirli, “Beni bugüne kadar en heyecanlandıran Bakanlığınızın en mutlu gününü geçirdiğiniz gün, fidanları toprağa getirdi. ” “Ben mükemmeliyetçiydim. Yaptığım şeyi yapıyorum ama hiç yeterince görmedim. İşimizi iyi yaptığımızı söyledim. O gün beni çok mutlu etti.”

Yağlı tohum takviyesinin müjdesini veren Pakdemirli, “Besi desteği kapsamında 75 ilde 755 milyon lira, 75 bin milyon lira 37 bin 493 üreticiye 75 bin lira olmak üzere toplam 886 milyon lira ödeyeceğiz . Ödemeler, TR ID numarasının son basamağına göre yapılacaktır. Buna göre; 0-2 olanlar 12 Haziran 2020, 18.00, 4-6’da olacak 19 Haziran 2020, 18’de olacak ve 26 Haziran 2020’de 18.00’den sonra olacaklar üretici hesaplarımızda olacak. Çiftçilerimize ve yetiştiricilerimize ödeme diliyorum. ”

Hülya Keklik – Derya Yetim – Erdinç Türkcan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi