Bakan Pakdemirli: ’22 saatlik çalışmanın ardından Hatay’daki yangın kontrol altına alındı’

Bakan Pakdemirli: ’22 saatlik çalışmanın ardından Hatay’daki yangın kontrol altına alındı’
13:00 - Ekim 28 2020 Çarşamba

Hatay’ın İskenderun ilçesinde dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını kontrol altına alındı. Basın açıklaması yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangının kontrol altına alındığını ve bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Yangınlarda sadece ağaçların değil, yaban hayatının da kaybolduğunu belirten Bakan Pakdemirli, “Dün akşam 166 fıskiye, 15 dozer, 700 işçi ve 3 İHA ile 3 ayrı kurumun İHA’larını kullandık ve bu kurumlara teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz arazi şartları zor, meteorolojik şartların son derece zor olduğu büyük bir yangınla karşı karşıya kaldık ve büyük bir yangınla karşı karşıyaydık. Devletin tüm kurumları, özellikle tarım ve orman bakanı olarak burada, bizim Orman genel müdürü maalesef karantina döneminden geçmek zorunda ama orman genel müdür yardımcımız buradaydı.Orman teşkilatımıza, kamu kurumlarımıza, belediyelerimize, Kızılay’ımıza ve emeği geçen güvenlik güçlerimize çok teşekkür ediyoruz. Tabi burada canımızı kaybetmiyoruz ama her zaman söylediğimiz gibi ormanlarda sadece ağaçlar yanmakla kalmıyor, ormanlarda yaban hayatında da yok oluyor. dedi.

Pakdemirli, 3 mahallede maddi hasar meydana geldiğini belirterek, “Öncelikle Akarca İlçesi’nde 5 ev ve bir cami etkilendi. Sarıseki Mahallesi’nde 2 ev ve bir ahır etkilendi. Azganlık Mahallesi’nde 3 ev ve bir ahır etkilendi. . Hasar tespiti sonrası zararlar. Ve valiliğimizce karşılanacaktır “dedi.

Sabah saatlerinde yangının kontrol altına alındığını ancak kesin sonuç almak için çalışmaların öğlene kadar devam ettiğini belirten Bakan Pakdemirli, “Sabah saatlerinden itibaren yangını kontrol altına aldık ama temkinli ve farklı düşünerek söyleyebilirim. Bölgeler ve meteorolojik şartlar, soğutma faaliyetlerinden bu saatlere kadar aldığımız “Yangını bu saat itibari ile daha başarılı sonuçlarla kontrol altına aldığımızı duyuruyoruz.”

Yangınla ilgili olarak gaz bidonları olan 2 kişinin gözaltına alındığını ancak savcılık tarafından serbest bırakıldığını söyleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, şu ana kadar teröre dair herhangi bir delil bulunamadığını belirtti.

Bakan Pakdemirli, açıklamalarının devamında şu açıklamalarda bulundu:

“Yine elbette teröristlerle ilgili sorular gelecek, dün benzin bidonu olan ve aracının kırıldığını söyleyen iki kişi güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı, ancak sorgulandıktan sonra savcı tarafından serbest bırakıldı. Dün Hatay Yayladağı’nda kırsal alanda çıkan yangında iki şüpheli de ilçe jandarma komutanlığı tarafından gözaltına alındı ve sorgulamaları devam ediyor.Yakın geçmişte terör eylemleriyle ilgili sorunlar yaşanmış olması akıllara böyle bir şüpheyi getiriyor, ama dün akşam açıkladığımız gibi herhangi bir bağlantı ve ipucu bulamadık.Yangında tutuklananlar artık özgür, savcılık kovuşturmaya devam etme gereğini görmedi, yeni bir bulgu olursa valiliğimiz olacak gerekli açıklamaları yap, her seferinde aynı şeyi söylemek zorundayız ama bu yanan alanların hiçbir metrekaresine hiçbir şey yapılamaz, n tane anayasanın koruması altındadır. anayasanın koruması altındadır. Bu alanlar temizlik faaliyetleri takip edilerek en kısa sürede yeniden ağaçlandırılacaktır. “

Adem Karagöz – Ahmet Seher – Gökhan Aklan – Mehmet Bayrak

ALAKALI HABERLER

Hatay’da yanan alanlar havadan görüntülendi! Kalp kırıcı görüntü

ALAKALI HABERLER

Sabahın ilk ışıklarıyla Hatay’daki yangına havadan tepki

ALAKALI HABERLER

Hatay Defne’de yangın kontrol altına alındı

ALAKALI HABERLER

Hatay’daki yangında evlerinin yanmaması için gözyaşlarıyla dua ettiler.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi