Bakan Murat Kurum: ‘Haliç’teki görüntüler hepimizi incitiyor’

Bakan Murat Kurum: ‘Haliç’teki görüntüler hepimizi incitiyor’
15:00 - Haziran 13 2020 Cumartesi

Haliç için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirten Kurum, “Büyükşehir belediyemiz yatırım dışı bir sürece girerse Haliççimizi gerekli yatırımı birlikte yapmak için harekete geçireceğiz” dedi.

İLGİLİ FOTOĞRAF

Haliç tekrar çamura döndü, temizleyip maviye döndü

Trabzon’daki araştırmalarından sonra Rize’ye geçen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dünyaca ünlü turizm merkezi Çamlıhemşin ilçesinin Ayder Yaylası’ndaki çalışmalarını inceledi. Bakanlık, soruşturmalar sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İstanbul’un Haliç ilçesinde deniz kirliliğini gösteren görüntüleri hatırlatan Bakan, “Çevresel yatırımlar sürekli yatırımdır. Bu noktada, çevresel bir yatırım yapıyorsunuz, aralarında nüfus artıyor, bölgedeki yerleşim artıyor, ek yatırımlar yapmanız gerekiyor. Şimdi bu Haliç’teki görüntüler hepimizi sızdırıyor. Başka bir deyişle, Sayın Başkan, gerçekten belediye başkanı olduğu zaman, bu projeyle ilgili proje içindeki çöp ve çamuru öncelikle Gaziosmanpaşa’daki bir bölgeye deşarj etti ve bölgeyi “oynanamaz yürünebilir” hale getirdi ve etrafta yürüdü ve yürünebilir hale getirdi. Bu noktada gördüğümüz görüntüler acınacak durumda. Üniversitelerimizin işbirliğiyle, Riva deresinde olduğu gibi, mevcut bölgedeki kirliliğin nedenini araştırıyoruz. Sonuçlara göre hareket edeceğiz ”dedi.

Bakanlık Kurumu, “Bu çerçevede, büyükşehir belediyemizin büyükşehir belediyemizin sorumluluğu altındaki alanda gerekli yatırımları yapması çok önemli.” Dedi.

“Bakanlığımızdan bu konuda bir istek veya yardım alırsa, bakanlık olarak bıraktığımız Haliçi’yi gelecek nesillere temiz bir şekilde götürmek istiyoruz. Bakanlık olarak bu konuda her türlü işbirliğine hazırız. Belediyemizin gücü olmadığı yerde her türlü yardımı vererek Haliçi temiz tutmalıyız. Bu noktada, Riva’da söylediğimiz gibi, belediyemiz yatırım dışı bir sürece girse bile, haliçimizi kimsenin insafına bırakmayacağız ve gerekli yatırımları yapmak için birlikte seferber olacağız. Bu noktada tespitlerin yapılmasını bekleyelim. Umarım sürecimizi bu tespitler noktasında yapacağız. ”

Hasan Fehmi Demir – Oğuz Bal

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi