Bakan Kurumu: “940 bin eve ulaştık”

Bakan Kurumu: “940 bin eve ulaştık”
18:00 - Temmuz 17 2020 Cuma

Bakan Kurum, Osmaniye Valiliği’ni ziyaret ederek, Vali Erdinç Yılmaz ile görüştükten sonra Cuma namazını Bülbül Camii’nde gerçekleştirdikten sonra kentte yapılması planlanan Merkez Ulusal Bahçeyi gezdi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün hizmet binasının açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Kurum, son 18 yıldır Osmaniye’ye 11 milyar lira yatırım yaptıklarını, “Eğitimden sağlığa, ticaretten turizme, tüm sanayi alanlarının iyileştirilmesine, şehirlerimiz, vatandaşlarımız için yapılması gereken tüm projeleri ve bu projeleri gece gündüz aynı anlayışla yapmaya çalışacağımızı umuyoruz. ”

Bu kararın yanında millet bahçesinin mekanı olarak alındığını belirten Osmaniye Valisi, Türkiye’de örnek olarak doğa yürüyüşü ve bisiklet yolu olacağı düşüncesinin olacağını, 7 günün vatandaşlarının 24 saat zaman geçirebileceğini, Kafede gençlik ders çalışmasında kitap okuyabileceklerini söyledi.

Bakan, 81 ilde 81 milyon metrekarelik Ulusal Bahçe projelerinin kararlılıkla devam ettiğini ve bu çerçevede Kadirli ve Ellek ilçesinde kamu bahçelerinin tasarlandığını vurguladı.

Osmaniye’de 735 konut

Sosyal Konut Projesi, ayrıca Bakanlık Kurumları hakkında da bilgi veren konuşmasında, “Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla başlıyoruz, tüm Türkiye vatandaşlarımızın evde düşük gelirli gruplar olmamasına kadar Sosyal Konut’a devam edeceğiz Projeyi kararlı bir şekilde umuyoruz: Türkiye’deki ev sahibi ne kadar düşük gelir grubuna ev sahipliği yapacaksa Şu an itibariyle 940 bin konuta ulaştık, Osmaniye’ye 735 konut getiriyoruz, evlerin kurallarını da çizdik. Merkezde 600, bahçe semtinde 135 ev ile inşaata başladık. “

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi