Bakan Kurumdan işletme sahiplerine müjde

Bakan Kurumdan işletme sahiplerine müjde
19:00 - Aralık 15 2020 Salı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Covid-19 salgını nedeniyle yeni düzenlemelerin yapıldığını ve yönetmelik şartlarına ilişkin genelgeyi 81 il valiliğine gönderdiklerini açıkladı.

Bakan Kurum, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, pandemi sırasında peşin ödeme yapan ancak iş kaybı veya ekonomik kayıp yaşayan iş yerlerinin gerekli indirim, erteleme ve süre uzatma hakkından yararlanabileceğini belirtti:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile koronavirüs salgını nedeniyle yeni düzenlemeleri çıkarıp mahalli idarelerimizin mülkleri ile ilgili kira ve benzeri düzenlemelere ilişkin genelgeyi 81’imize gönderdik. il valiliği.

Salgının ekonomik hayata etkisini azaltmak için yerel yönetimlerimiz, iştiraklerimiz ve şirketlerimizin sahip olduğu veya sahip olduğu irtifak, kiralama ve benzeri taşınmazların kullanımına ilişkin yönetmeliği hayata geçirdik.

Pandemi nedeniyle faaliyetleri azalan işyerleri için idaremiz tarafından yapılacak değerlendirmeye göre söz konusu fiyatlar düşebilir veya ödemede gecikebilir. Bu süre içinde faaliyetleri durdurulan veya faaliyet gösteremeyen işletmelerden söz konusu ücretler alınmaz, yapılacak değerlendirmeler sonucunda sözleşme şartları uzatılabilir ve sözleşmeler karşılıklı olarak feshedilebilir. Peşin ödeme yapan ancak iş kaybı veya ekonomik zarara uğrayan işyerleri de pandemi sırasında gerekli indirim, erteleme ve sürenin uzatılmasından yararlanabilecek. “

Ali Narguner

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi