Bakan Kurum vatandaşlara çağrıda bulundu

Bakan Kurum vatandaşlara çağrıda bulundu
13:00 - Ağustos 17 2020 Pazartesi

Belediyelere başvurun ve evlerinizin risklerini değerlendirin. Enkaz altında yaşam aramak istemiyoruz. Bu yüzden bu konuyu önemsiyoruz. Siyasetin üstünde bir mesele görüyoruz. “Bugün İstanbul’da 15 milyon 200 bin metrekare alan üzerine inşa edeceğimiz millet bahçelerimiz olası bir deprem durumunda İstanbul için bir toplanma alanı olarak hizmet verecek.”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurumu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 17 Ağustos Anma Etkinliği ve İstanbul’da AFAD Eğitim Merkezi Açılış Töreni’ne katıldı. Törende konuşan Bakan Kurum, 17 Ağustos depreminin bıraktığı iznin hafızalarda tazeliğini sürdürdüğünü vurgulayarak, “Yüzyılın en büyük felaketini yaşadığımız o gün Marmara Bölgesi’ni sarsan deprem milyonlarca insanı ölüme getirdi. Vatandaşlarımız Kocaeli, Sakarya, İstanbul, Bolu, Düzce, Yavlova Bölgenin neredeyse tüm altyapısı çöktü Ankara-Marmara Bölgesi arasındaki bağlantı kesildi 18 bin vatandaşımızı kaybettik.Bu sefer Düzce’de bizden önce çöktük. 17 Ağustos depreminde ülke toparlanabilirdi. 7,2 depremle yüzlerce vatandaşımızı kaybettik. Dünyanın her yerinden yardımlar gelmeye başladı. 21 yıl önce sivil toplum örgütlerinin depremine ek olarak, jandarma, akut, Kızılay. 1999 yılında yaşanan bu acı, Türkiye’de afet yönetimi için bir dönüm noktası oldu “dedi.

2012 yılında “Türkiye’nin Kentsel Dönüşümün Çevresinde” dönüşümü başlattığına dikkat çeken Bakan Makam, “denetimimizi yapmak, riskli alan ve yapıları tespit etmek, afetlere dayanıklı konut üretmeye devam ediyoruz. Her hafta İstanbul’dayız. Bak Zeytinburnu, Kâğıthane ve Okmeydanı ‘Bugün öğleden sonra Tozkoparan’daki yeni rezerv konutlarımızın temellerini atıyoruz.Eski evleri ve riskli binaları yeniliyor, çevreye duyarlı, kimlikli şehirler inşa ediyoruz. Sağlam ve güvenli, kültürel değerlerini yaşatan yapılar … Başlattığımız seferberlik ile bugüne kadar 1 milyon 410 bin konutun dönüşümünü tamamladık. 5 yılda 1,5 milyon daha fazla konut, 300 bin konutun dönüşümünü tamamlayacağız. 81 ilde 81 milyon metrekareye inşa ettiğimiz milletimizin bahçelerinin her biri aynı zamanda bir toplanma alanıdır. İstanbul’da 15 milyon 200 bin metrekarelik bir alanda uild Olası bir deprem durumunda İstanbul için toplanma alanı olarak hizmet verecek. 1999’da Marmara Bölgesi’nde, 2011’de Van’da, 2020’de Afyon Dinar, Erzincan, Elazığ ve Malatya’da yaşadığımız acıyı yaşamamak için olası her türlü afete, gerekli tüm önlemleri almaya hazırlıklı olacağız, ” umumi bahçeler, sosyal konutlar ve deprem dönüşüm konutları üretmeye devam edecek. ”

Bakan Kurum, konuşmasının sonunda vatandaşları arayarak, “Belediyelere başvurun, evlerinizin risklerini değerlendirin. Bu acıları yaşamayalım. Enkaz altında yaşam aramak istemiyoruz. Bu yüzden bu konuyu önemsiyoruz. Siyasetin üstünde bir mesele görüyoruz. Bize ulaşan ve bizden risk değerlendirmesi talep eden tüm vatandaşlarımıza aynı şartlar altında yardım elini uzatacağız. Bakanlık ve ilgili kurumlarla her türlü projeyi yapacağız ”dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi