Bakan Kurum: Cumhur İttifakı, Güçlü Türkiye İçin Ant İçtik

Bakan Kurum: Cumhur İttifakı, Güçlü Türkiye İçin Ant İçtik
20:30 - Nisan 4 2023 Salı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sivas Tarihi Kent Meydanı’nda gerçekleşen törende yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı olarak Türkiye’yi güçlü bir şekilde geleceğe taşıma sözü verdiklerini söyledi. Törende, 218 milyon TL yatırımla planlanan Millet Bahçesi’ne ilk fidan dikilirken kapalı otopark ve Kale Projesi’nin 2. etabının temeli de atıldı. Ayrıca, 1 milyar 591 milyon TL yatırımla gerçekleştirilen Yenimahalle’de 746 sosyal konutun anahtar teslimleri de yapıldı.

Kurum, deprem bölgesinde 319 bin kalıcı konutun temellerini 2 ay içerisinde atacaklarını belirterek, “Afetten sadece 20 gün sonra ilk temellerimizi attık. İnşallah bir sene içerisinde yapacağımız 319 bin konutun temellerini iki ay içerisinde atacağız ve toplamda 650 bin güvenli yuvayı inşa ederek kardeşlerimize teslim edeceğiz” dedi.

Kurum ayrıca, Sivaslı olan Büyük Birlik Partisi’nin şehit genel başkan Muhsin Yazıcıoğlu ile ölüm yıl dönümünde Alparslan Türkeş’i de anarak, “Ben Sivas’ta, sizlerin huzurunda, iki büyük dava insanını, devlet adamını rahmetle, minnetle, hürmetle yad ediyorum. Mekanları cennet olsun” ifadelerini kullandı.

Kurum, muhalif belediyelerin yatırımlarını millete değil tanıtıma ve reklama yaptıklarını da belirterek, Cumhur İttifakı’nın ise Türkiye’nin geleceği için kentsel dönüşüm projeleri ve yeşil alanlar oluşturduğunu vurguladı. Kurum’un sözlerine göre, Cumhur İttifakı, “Kentsel dönüşüm; milletimizin canıdır, malıdır, geleceğidir” diyerek, millete hizmet etmeyi amaçlıyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi