Bakan Koca’dan önemli açıklamalar!

Bakan Koca’dan önemli açıklamalar!
21:00 - Ağustos 19 2020 Çarşamba

BAKAN KOCA’NIN AÇIKLAMALARINDAN ÖNEMLİ NOTLAR;

Vaka sayılarımız bir süredir artıyor. Hasta sayımız 1 Temmuz’da 1192 idi. Bu sayı dün 1263’tü. Her artış teşvik edici olmalıdır.

– Günlük test sayımız birkaç gün içinde 100 bini aşacak

-İlaç tedariğinde herhangi bir sıkıntımız yok. Corona virüs tedavisinde kullanılan antiviral ilacın yerli üretimine 4 firma başladı.

Türkiye, yapılan çalışmada filyasyo salgılanmasıyla mücadelede en büyük etkiyi gördü. Dolgu çalışmalarımız dünya basınında gündem oldu. Dolgu ekimizin her birine 1 doktor atadık. Kısa süreli Sivas ve Urfa’da hasta yoğunluğu dışında başka bir sorun yaşanmadı.

Kovid-19 ve diğer hastalıklar dahil servis yatağı doluluk oranı% 53,3’tür. Sağlık uzmanlarımız, sağlık hizmetimiz, ihtiyaçları karşılayacak kadar güçlüdür.

– HES isimli mobil uygulamaya riskli bir alan özelliği getirdik. Bu özellik tüm yurtlarda ay sonuna kadar uygulanacaktır. HES uygulamasındaki riskli alan özelliği, sistemdeki veri matrisi ile sizi bilgilendirecektir. Gideceğiniz yerde Covid hastası olup olmadığını görebileceksiniz.

– SMA Tip-1, Tip-2, Tip-3 ilaçlara erişimde sorun yaşanmayacaktır. Başka bir ilaç SMA hastaları için ruhsatlandırılmıştır. Bu ilaca erişimi de kolaylaştıracağız.

OKULLAR 21 EYLÜL’DE AÇILACAK MI?

Okullarda yüz yüze eğitime başlama tarihi önemlidir. Sonbaharda, artan grip vakaları olacak. Senden çok dikkatli olmanı rica ediyorum. Koronavirüs ve gribin bulaşma yolu aynı. Aynı önlemlerle her ikisinden de kaçınabilirsiniz.

21 Eylül’de okul açma yaklaşımındayız

ALAKALI HABERLER

Bakan Koca, koronavirüsteki son rakamları açıkladı!

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi