Bakan Koca: ‘Yerli aşı için insan uygulamaları bugün başladı’

Bakan Koca: ‘Yerli aşı için insan uygulamaları bugün başladı’
16:12 - Kasım 5 2020 Perşembe

İzmir’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaralıları ziyaret eden Sağlık Bakanı Koca, hastanede corona virüsü ile tedavi altına alınan İdil ve CHP Milletvekili Tuncay Özkan’ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Bakan Koca, hastane çıkışında yerli aşı çalışmalarının durumuna ilişkin gelişmeleri paylaştı.

İlk etapta 44 kişiye uygulanacak

Yerli corona virüs aşısının insana uygulama süreci hakkında bilgi veren Bakan Koca, “Geçen hafta yerli açı hakkında söyledim, bu hafta başlayacak. Faz 1 dediğimiz insan uygulamaları bugün Erciyes Üniversitesi’nde başladı, İlk insan uygulaması. Dolayısıyla bir sonraki süreç 1. Aşama sayfasında 44 kişiye uygulanabilecek bir aşama.Bence 1. Aşama 5-6 hafta içinde bitecek. Şimdiye kadar yerli halkımızın ilk defa uygulaması Türkiye başlayacak diyebilirim. “Dedi.

Bakan Koca’ya açıklamalarının ardından gelen bir vatandaş ameliyata ihtiyacı olduğunu belirterek Koca’dan yardım istedi. Vatandaşla yakından ilgilenen Koca, gerekli takibi emretti.

Mehmet Barlas – Fadil Pişkin – Eren Ayhan – Murat Uçkaç

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi