Bakan Koca: ‘Ülke genelinde hasta sayısı arttı’

Bakan Koca: ‘Ülke genelinde hasta sayısı arttı’
13:12 - Eylül 10 2020 Perşembe

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere sabah saatlerinde Van’a gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve beraberindekiler, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Bilmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit ve İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ tarafından karşılandı. Ardından Van Valiliği’ne giden Bakan Koca, Valilik Onur Defteri’ni imzalayarak Vali Bilmez’e devretti. Vali Bilmez’den bilgi alan Bakan Koca, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca; Tarım, ticaret ve turizm ile büyüyen Van’ın sağlık alanında buna paralel olarak arttığını söyledi. Korona virüs salgını ile bu ihtiyacın daha da arttığını ve buna göre adımlar attıklarını belirten Koca, tamamlanan yatırımlara rağmen ihtiyaç duyulan yatırımlar ve proje çalışmasının yürütüldüğü sağlık tesisleri hakkında detaylı değerlendirmeler yaptıklarını belirtti. Ülke genelinde corona virüsle mücadeleye değinen Bakan Koca, “Mart ayından bu yana büyük mücadele verdiğimiz corona virüs salgınında artış var. Ülke genelinde hasta sayısı arttı. Ancak bildiğiniz gibi bu artış homojen bir dağılım göstermiyor.Salgının daha önce kontrol altına alındığı bazı illerde istemediğimiz resimlere tanık oluyoruz.Geçen hafta Diyarbakır, Şırnak, Batman, Mardin illerini inceledik. , Şanlıurfa ve Siirt.Ancak aynı durum Van için maalesef mevcut değil.Van bu anlamda bakanlık olarak incelediğimiz merkezlerden biri haline geldi.Hasta artışının yüksek olduğu illerden biri haline geldi. Geçtiğimiz haftaya baktığımızda bu artış yüzde 17 daha erken oluyor. Sıkıntılarımız Van’da değil, genel olarak Orta ve Doğu Anadolu illerinde yerlerde meydana geldi. ” Valilerimiz ve sağlık ordumuzla yürüttüğümüz sıkı koordinasyon. ”

“Yoğun bakımdaki hastaların çoğu 65 yaş üstü vatandaşlarımızdır”

Van’da 3 hafta önce başlayan ciddi bir yoğunluğun yaşandığını ve hızlı müdahaleleri ile durumu kontrol etmeye çalıştıklarını belirten Koca, sağlık kurumlarında bu anlamda herhangi bir sorun olmadığını, filme ekip sayısını artırdıklarını kaydetti. 80-128. Bakan Koca şunları söyledi:

“Türkiye, dünyayı en iyi şekilde takip eden ve yaygınlaşan ülkelerden biri. Bu gücü Van’da sahaya koyuyoruz. Bunun etkilerini önümüzdeki günlerde görmek istiyoruz. Hastaların yaş ortalamasının yükselmesine neden oluyor. Ağır hasta ve ölümlerde artış Van’da 65 yaş üstü nüfusumuz yüzde 4,2 Maalesef 65 yaş üstü hasta oranımız yüzde 15,6 Yoğun bakımdaki hastaların çoğu 65 yaş üstü vatandaşlarımızdır. yaşlılarımızın ve yaşlılarımızın özellikle korunması son derece önemlidir.Gençlerimizin semptomsuz yetişkinlerle temas kurmasının engellenmesi önemlidir.Olumluların izolasyonunu ve temas eden kişilere duyarlılıkla davranmamız gerektiği anlaşılmaktadır.Uzunlanan önlemler hepimize neden olur Maalesef her ilde temizlikten, maskeden ve mesafeden taviz veren bu sofraları görüyoruz.Bu nedenle başta Van olmak üzere bölgedeki tüm yurttaşlarımızı ölçüye sıkı sıkıya sarmaya davet ediyorum. bir kez daha ures. ”

Bölgedeki durumu yerinde görmek ve acil müdahale gerektiren konulara çözüm bulmak için bugün şehre geldiklerini söyleyen Bakan Koca, şunları söyledi; Van, Muş, Bitlis ve Hakkari illerinin sağlık müdürleri, saha koordinatörleri ve başhekimlerinin katılımıyla 4 ildeki mevcut durum ve ihtiyaçları detaylı olarak değerlendirmek için değerlendirme toplantısı yapacaklarını belirtti.

Duyurunun ardından Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde incelemelerde bulunan Bakan Koca, daha sonra Edremit ilçesindeki 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gitti. Bakan Koca’nın gün boyunca Van, Bitlis, Hakkari ve Muş illerinin sağlık müdürleri ve ilgili sağlık yetkilileri ile değerlendirme toplantısı yapması bekleniyor.

Mehmet Salih Akkuş-Yılmaz Sönmez

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi