Bakan Koca: ‘Salgın ülke genelinde arttı’

Bakan Koca: ‘Salgın ülke genelinde arttı’
12:12 - Ekim 23 2020 Cuma

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir dizi toplantı ve inceleme yapmak için Bursa’ya geldi. Fahrettin’i ziyaret eden Bursa Valisi, Türkiye’deki tüm koroları virüs salgınlarına yeniden tırmandığını duyurdu.

Bursa ziyaretinde bu şehrin yanı sıra Balıkesir, Bilecik, Çanakkale ve Yalova halkından da daha fazla destek talep ettiğini kaydeden Koca, “Halkımıza rica ediyorum. Siz de sağlık profesyonellerimizin hastaları iyileştirme çabasını gösterin. Salgınla mücadelede alınacak önlemlerden daha güçlü bir silahımız yok.Sadece hastayı tedavi etmekle kazanılmıyor, yayılmasını önlemekle kazanılıyor.Bu da ancak önlemlere uymakla mümkün.Şehirden şehre seyahat ediyoruz ve Çağrılarımızı tekrarlayın.Çalışma toplantıları düzenlediğimiz her yerde gelinen noktayı, hastanelerimizin durumunu, alınacak ek tedbirleri, sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarını değerlendiriyoruz.Yakup Canbolat Bey’le durumu değerlendirerek işe başladık. Vali Canbolat mücadelemiz adına yaptığı çabalardan dolayı ”dedi.

Bursa’nın 3 milyonu aşkın nüfusuyla Covid 19’a karşı savaşın merkezlerinden biri olduğunu belirten Bakan Koca, “Sosyal hareketlilik ve diğer yoğun şehir ilişkileri covid’in önemini artırıyor. Burada elde edeceğimiz başarı olmayacak. Bursa ile sınırlıdır ve tüm ülkeyi olumlu etkileyecektir.Şehir Hastanesi ‘Balıkesir, Bilecik, Çanakkale ve Yalova İl Sağlık Müdürleri, hastane başhekimleri, saha koordinatörleri ve il bazında ayrı toplantılar yapacağız.Toplantı tamamlandığında, Bu şehirlerin sakinlerine açıklamalarda bulunacağız. “İsteyen vatandaşlarımız için gerekli bilgileri paylaşacağız.”

“Corona virüsü salgını arttı”

Bakan Koca, corona virüs salgınının ülke genelinde tırmandığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Bursa şu anda salgının başlangıcından bu yana en kritik günlerini yaşıyor. Günlük vaka sayıları, yaklaşık 3 kat arttı. Eylül ortası Virüsün yayılması halkımızın daha çok hasta olması değil, tüm yaşamda bocalıyor.Bu nedenle salgınla mücadele hayat mücadelesini korumak içindir.Bursa halktan salgılar ile mücadele ederdim hayatı korumak için bir mücadele olarak görmeyi seviyorum.İstanbul’un kalbindeki 83 milyon kişiye hitap etmek istiyorum.İstanbul’daki vaka sayısı Türkiye genelinin yüzde 40’ına İstanbulluları kurban ederek kurallara uymaya davet ediyorum. Hafta sonundan itibaren 5 gün meslektaşlarımla birlikte olacağım.İl Emniyet Müdürü İstanbul Valisi ile görüşmeyi planlıyorum.Bu çarşamba Bilimsel Komitemizi yapacağız. İstanbul’da buluşma. git günlük hayatta mücadeleyi ve toplu taşımayı kolaylaştıracak sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Sağlık uzmanlarımız her gün yeni bir fedakarlık örneği gösteriyor. Tedbirlere uymak için hastaları iyileştirme çabalarını gösterelim “

Bakan Fahrettin Koca’nın Bursa Valiliği ziyaretine Bursa Milletvekilleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve protokol eşlik etti.

Uğur Uslubaş – Abdullah Cibir

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi