Bakan Koca: ‘İlk yerli aşımız kullanıma hazır’

Bakan Koca: ‘İlk yerli aşımız kullanıma hazır’
11:00 - Kasım 25 2020 Çarşamba

Bakan Koca yaptığı açıklamada, “Yerlileştirme ve millileştirme politikası doğrultusunda 2015 yılından bu yana Bakanlığımızın desteğiyle yürütülen çalışmalar ilk sonuçlarını verdi. Uluslararası standartlarda üretilen ilk yerli aşımız kullanıma hazır.

Bakanlığımız tarafından onaylanan ve desteklenen proje ilk ürünlerini verdi. Teknoloji transferini de içeren aşılama çalışması başarılı oldu. Yetişkin tipi Tetanoz-Difteri aşısının tüm üretim süreçleri tamamen yerel imkanlarla tamamlandı “.

2015 yılında Ankara’nın Akyurt ilçesinde başlatılan proje kapsamında yüklenici firma Turk İlaç’ın ilk dolguyu 2017 yılında yaptığını belirten Bakan Koca, şunları söyledi:

“Good Manufacturing Process (GMP) sertifikasına sahip tesislerde antijen üretimi dahil tüm süreçler tamamlandı ve üretime başlandı.

Gerekli kalite kontrollerinden geçen ve onaylanan erişkin tip Tetanoz-Difteri aşısının ilk teslimi Bakanlığımıza yapılmıştır.

Böylece yerli aşı üretiminin gündeme geldiği bir dönemde bu alanda önemli bir başarı elde edildi. Yerlileştirme politikası çerçevesinde başlattığımız yerli aşı üretim süreci yeni müjdelerle devam edecek. En iyi dileklerimle.”

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi