Bakan Koca: ‘Bugün 28 bin 351 kişinin Covid testi pozitif çıktı’

Bakan Koca: ‘Bugün 28 bin 351 kişinin Covid testi pozitif çıktı’
07:00 - Kasım 26 2020 Perşembe

Tüm illerdeki koronavirüs ile ilgili son durumu masaya yatıran Koca, “Mersin, Edirne, Kocaeli, Bursa, Kırşehir, Hatay, Osmaniye, Adana boylarının, kullanımıyla birlikte gün geçtikçe azalan pnömoni oranını görüyoruz Bu ilaçların. “Özellikle görüyoruz. Bu bizim için son derece önemli “dedi.

Yoğun bakım doluluk oranları

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Gaziantep ve Kocaeli’de yoğun bakım doluluk oranları hakkında bilgi veren Koca, “İstanbul’da yoğun bakımda doluluk oranı% 70,% 69,5. Solunum doluluk oranı% 41,8. hizmet doluluk oranı yüzde 61,7 İstanbul’da yoğun bakım doluluk oranının oldukça arttığını ve bazı hastanelerin yoğun bakım sorunu yaşadığını biliyoruz.

Ankara’da hizmet doluluk oranı yüzde 62,3, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 75,4, gaz maskesi doluluk oranı yüzde 28,9. Burada yüzde 25 yatağın boş olduğu anlamına geliyor ama bilelim ki bu yüzde 25 yatak sadece Kovid-19 hastaları için kullanılmayacak. Halen acil durumlar dışındaki seçmeli vakaları ve vakaları tedavi etmeye devam ettiğimiz için müdahalelerini yapıyoruz, ertelemedik. Nisan ayında aldığımız gibi bir karar alınmadı. Bu yüzde 25’lik farkın sadece Kovid-19 için değil diğer hastalar için de kullanılacağını bilelim. Dolayısıyla bu oranın önemli bir oran olduğunu ifade etmek isterim.

İzmir yoğun bakım yüzde 76,6’ya çıktı. Hizmet doluluk oranı yüzde 58,3, solunum cihazı yüzde 58,3’tür. Şu anda İzmir’de dava ciddi şekilde arttı. Bazı hastanelerde sorun yaşıyoruz. İzmir’de özellikle önlemler açısından vurgulanması gerektiğinin altını çizmek isterim ”dedi.

Bursa’da şehir hastanesinin bulunmasının tedavide büyük kolaylık sağladığını vurgulayan Koca, “Bursa’daki vaka sayısının özellikle son 3 günden beri azalan bir döneme girdiğini söyleyebilirim. Ancak şunu da ifade etmek isterim. vatandaşlarımız önlemlere uymalı, kalabalık ortamlardan uzak durmalı, gerekmedikçe evden çıkmamalı. ” yer verdi.

Gaziantep’in şu anda üçüncü zirvesini yaşadığını ifade eden Koca, “5, 6 hafta önce zirve yaptı. O dönemi Gaziantep’te vatandaşlarımızın katılımıyla başarıyla tamamladık ancak son 2 haftadan bu yana artış görüyoruz. Gaziantep. Haftada 10 gün son derece önemli “dedi.

Kocaeli’nin vaka ve hasta sayısında önemli artış olan illerden biri olduğunu belirten Koca, yoğun bakımda doluluk oranının yüzde 76,9, hizmet doluluk oranının yüzde 69,5 ve solunum cihazı doluluk oranının yüzde 40,6 olduğunu kaydetti. Son 5 gündür Kocaeli’de artış oranının da düştüğüne işaret eden Koca, “Böyle devam ederse önümüzdeki 10 gün içinde bunun daha da belirginleşeceğini söyleyebiliriz. Vatandaşlarımız tedbirlere uymalıdır. daha yoğun “diye uyardı.

“Bugün en yüksek ölüm sayımız”

Mevcut Kovid-19 tablosunu açıklayan Koca, ciddi hasta sayısının 4 bin 641’e yükseldiğini belirterek, “Ağır hasta sayısının 29 Temmuz’dan bu yana neredeyse her gün arttığını biliyoruz. ciddi hasta sayısı son 3,5 aydan bu yana 9 kez oldu. Ölüm sayımız 168. Bugün en yüksek ölüm sayımız. ” dedim.

Bugün test sayısının 164 bin 547 olduğunu belirten Koca, test sayısını bir hafta 10 gün gibi bir sürede 200 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, hazırlıkların yapıldığını belirtti.

İyileşen hasta sayısının 3 bin 911 olduğunu belirten Koca, diğer rakamlarla ilgili şunları söyledi:

“Gelecek dönemde, gerektiğinde, ‘Taşıyıcı, asemptomatik dediğimiz, semptomu olmayan veya hafif semptomları olan kişileri de rapor edeceğiz’ dedik. Önümüzdeki dönemde vaka sayılarını vermeyi planladık Bugünkü vaka sayısı 6 bin 814. Sadece hastanede değil, hastanede yatan Pnömoni ve benzeri semptomlarla takip ettiğimiz hasta 6.814. Daha önce de bahsettiğim gibi hastalarımızın yüzde 80’i asemptomatik, hafif öyküsü var. Sağlık kuruluşlarında yaklaşık yüzde 20’si takip edilen hasta grubunda yer alıyor. Bugünkü vaka 28 bin 351’dir. 28 bin 351 bugün itibariyle “

Mehmet Kalay

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi