Bakan Koca açıkladı, İstanbullular akın etti

Bakan Koca açıkladı, İstanbullular akın etti
16:12 - Temmuz 21 2020 Salı

İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli illerinde yaşayan yüzlerce vatandaş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son 5 gündeki en düşük günlük vaka sayısına sahip 5 ilin Artvin olduğunu açıklamasının ardından sabahın ilk saatlerinden bu yana Edirne’ye akın etti. , Bilecik, Tunceli, Edirne ve Bayburt.

Aylar sonra ziyaretçi akını

“Sultanlar Şehri Sultanları Şehri” olarak bilinen Edirne’de aylar sonra ziyaretçiler yemek yiyor, vatandaşlar Edirne gastronomisine özgü yiyecekler yiyor, daha sonra Roma, Bizans ve Osmanlı medeniyetlerinin kültürel mekanları ile tarihi mekanları ziyaret ediyorlar. Bazı vatandaşlar tarihi Selimiye Camii’nin gölgesinde otururken, bazı vatandaşlar tarihi köprülerdeki kafeteryalarda oturarak günün tadını çıkardılar.

İstanbul’un kalabalığından kaçtık

Edirne’de korona virüsü vakasının bulunmadığını söyleyen ve İstanbul’dan Edirne’ye geldiğini belirten Ahmet Karahalil, İstanbul nüfusunun kalabalık olduğunu ve kalabalıktan kaçtıklarını söyledi.

Hiçbir vaka bizim geleceğimizde etkili değildi

İstanbullu bir başka aile, Edirne’de davanın bulunamamasının etkili olduğunu ve Edirne’de kendilerini güvende hissettiklerini vurguladı.

Büyükşehirlerden küçük illere kaçtık

İzmir’den geldiklerini söyleyen bir çift, çoğunlukla kaçtıklarını ve Edirne’de herkesin maske ile yürüdüğünü görünce, kuralların çoğunlukla İzmir’de takip edilmediğini söyleyerek hissettiğini söyledi.

Koray Ustabaşı – Şener Urfa

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi